UniCredit Bank lansează cardurile de debit virtuale pentru persoane fizice, ce pot fi emise instant din aplicația Mobile Banking. Cele două carduri de debit virtuale disponibile în oferta băncii sunt Visa Classic și Visa Gold. 

Astfel, clienții persoane fizice cu vârste peste 18 ani, titulari de cont, care dețin un cont curent în lei și/sau euro la UniCredit Bank, își pot emite instant un card de debit virtual direct din aplicația Mobile Banking.

Cardurile virtuale oferă o soluție rapidă la nevoile clienților care își doresc să rezolve totul pe loc, direct de pe telefonul mobil, și să continue să se bucure de avantajele plăților fără numerar fără a mai fi nevoiți să aibă grija „plasticului”. Pentru plățile la punctele de vânzare (POS), cardurile virtuale pot fi folosite prin înrolarea în wallet / portofelul virtual Apple Pay sau Google Pay de pe telefon, în timp ce în cazul tranzacțiilor pe internet modul de utilizare este absolut similar cardurilor obișnuite (cu suport fizic), folosind informațiile generate în aplicația Mobile Banking.

„Am promis clienților noștri că le vom oferi, prin intermediul aplicației noastre Mobile Banking, o paletă complexă de soluții digitale și funcționalități care să le eficientizeze interacțiunea cu banca și să le dea acces la beneficii de simplitate și comoditate care să conteze cu adevărat pentru ei. Practic, dacă dețin un telefon mobil cu aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank instalată, clienții noștri își pot uita liniștiți portofelul acasă fără ca măcar să sesizeze – pentru că au la dispoziție, în aplicație, soluții de plată Google Pay sau Apple Pay, posibilitatea de a retrage numerar prin funcționalitatea mCash, carduri virtuale și nu în ultimul rând posibilitatea de a se bucura de oferte speciale prin programul ShopSmart“, a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Cardurile de debit virtuale de la UniCredit Bank nu au taxe de emitere și administrare și se pot atașa oricărui cont în lei sau euro, pot fi administrate direct din aplicația Mobile Banking pentru modificarea limitelor de tranzacționare, blocare/deblocare, vizualizarea datelor de card, închiderea instantanee a cardului. 

Nu în ultimul rând, în momentul emiterii în aplicația Mobile Banking, clienții pot alege pentru cardul virtual dintr-un număr de 5 culori pentru Visa Classic și 3 culori pentru Visa Gold. 

Elena Ungureanu, Country Manager Visa Romania, a menționat că utilizatori UniCredit vor putea să obțină pe loc un card virtual Visa și să-l folosească imediat pentru a face plăți online şi la POS în siguranţă. „Clienții își pot înregistra noul card virtual în aplicațiile de portofele mobile existente, iar, prin intermediul tehnologiei de tokenizare Visa, datele sensibile ale cardului sunt criptate şi înlocuite cu un identificator digital (token) – astfel plățile digitale vor fi și mai sigure și protejate împotriva fraudei. În prezent, o experiență bancară digitală completă le permite consumatorilor să se simtă în siguranță și să dețină controlul asupra finanțelor personale.”