Alpha Bank România și-a anunțat rezultatele financiare aferente trimestrului I ale acestui an. Printre acestea, se numără un profit operațional de 5,6 milioane de euro, care reprezintă o creștere cu 3,3 milioane de euro, față de aceeași perioadă a anului 2020.

Astfel, potrivit băncii, deși primul trimestru a fost unul „plin” de provocări, aceasta a înregistrat o „dinamică pozitivă”, care se poate observa inclusiv prin creșterea cu aproximativ 30%, față de trimestrul I din 2021, a creditelor noi acordate companiilor mari. Cât despre segmentul IMM, volumul creditelor noi acordate a crescut doar cu o cincime în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, portofoliul de credite al Alpha Bank România a crescut cu aproximativ 6,1% față de primul trimestru al anului precedent, în timp ce finanțările acordare persoanelor juridice au crescut doar cu aproximativ 3,5%. Volumul creditelor ipotecare acordate a înregistrat și el o creștere anuală de 28%.

În aceeași perioadă, banca și-a consolidat poziția în zona soluțiilor de plată pentru comercianți, rulajul acestora prin intermediul instituției bancare înregistrând o creștere de 33% față de trimestrul I al anului 2021. Alpha Bank subliniază că oferă comercianților soluții complete de plată, de la POS-uri tradiționale și soluții de e-commerce, până la aplicații pentru orice dispozitiv mobil, care le poate transforma pe acestea direct în POS (Alpha PhonePOS).

La finalul trimestrului I al anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la aproximativ 2,8 miliarde de euro, iar depozitele atrase de la clienți au atins aproape 2,7 miliarde de euro. Veniturile totale ale băncii au înregistrat o creștere de 19% față de aceeași perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile din comisioane au crescut cu aproximativ 20%.

De la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina din 24 februarie, Alpha Bank România menționează că a sprijinit acțiunile umanitare pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației Salvați Copiii.

Credit foto: 18985919 / Alpha Bank © Viorel Dudau | Dreamstime.com