Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank a numit-o pe Alina Rus pentru conducerea Diviziei de Control Financiar și Contabilitate (CFO). Nominalizarea va deveni efectivă după obținerea autorizării din partea Băncii Naționale a României. 

Până în prezent CFO al băncii a fost Mihail Ion, care va prelua, așa cum a fost anunțat anterior, o altă divizie a băncii, Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală, după autorizarea de către BNR.

Alina Rus face parte din echipa Raiffeisen Bank de aproape 20 de ani și a acumulat o experiență vastă în managementul riscului de credit pentru IMM-uri și corporații, în coordonarea și transformarea proceselor de creditare, precum și în domeniul reglementărilor din aria ei de expertiză. Din 2015 până în prezent Alina a condus activitățile de management al riscului de credit pentru IMM și Corporații.

„Mă bucur că Alina completează echipa noastră de conducere executivă și sunt sigur că va putea să aducă o contribuție semnificativă. A demonstrat abilitați deosebite că lider și înțelege foarte bine nevoile băncii. Ne așteaptă o perioada provocatoare și interesantă în care vom contribui cu toții la transformarea și succesul nostru că organizație”, a spus Zdenek Romanek, Președinte și CEO Raiffeisen Bank.

În acest moment, conducerea executivă Raiffeisen Bank este formată din șapte membri:

  • Zdenek Romanek – Președinte & CEO
  • Cristian Sporis – Vicepreședinte Corporații
  • Vladimir Kalinov – Vicepreședinte Retail
  • Mircea Busuioceanu – Vicepreședinte Risc (CRO)
  • Bogdan Popa – Vicepreședinte Operațiuni și IT (COO)
  • Mihail Ion - Vicepreședinte Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală
  • Alina Rus - Vicepreședinte și CFO.

Alina Rus s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în 2003 lucrând în divizia IT, iar începând cu 2004 a făcut parte din divizia Risc, departamentul de analiză financiară.

În 2008 devine director al echipei Analiză Financiară și Rating, iar din 2015 preia că director executiv, zona de risc de credit pentru toate segmentele non-retail ale băncii. 

Sursă foto: Raiffeisen Bank