Zitec anunță că va dezvolta platforma de freelancing Lanceria, construită pe tehnologia blockchain, care aduce beneficii semnificative liberilor profesioniști.

Potrivit companiei de IT și digital marketing, dezvoltarea platformei a început de la o analiză de business a platformei.

Denumită „Lanceria”, inițiativa este una 100% independentă și românească, propulsată de IBM, ce propune un model de business diferit față de celelalte platforme de freelancing, atât prin eliminarea comisioanelor pentru freelanceri și reducerea la minimum a taxelor pentru angajatori, cât și prin introducerea opțiunii de plată prin criptomonede, pe lângă plățile în sistemul fiat (valutele clasice).

„Ne-am propus să creăm o platformă care să rezolve problemele freelancerilor și să le ofere posibilitatea de a găsi proiecte printr-o experiență modernă, în spiritul Web 3.0. Ca civilizație trecem prin transformări majore aduse de revoluția blockchain și felul în care muncim nu este exceptat. Platforma Lanceria a fost gândită să ofere o experiență digitală, imersivă, bazată pe cele mai noi trenduri tehnologice disponibile. [...] Suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu echipa de experți Zitec și o recomandăm cu căldură”, spune Mihai Săraru, fondator și CEO Lanceria.

Criptomoneda care stă la baza tranzacțiilor de pe platformă se numește „LANC” și este token-ul nativ al Lanceria, iar plata pentru serviciile prestate de freelanceri se va înregistra instant, potrivit companiei. 

În prezent, specialiștii Zitec lucrează la integrarea wallet-urilor de blockchain, precum și la gestionarea plăților pentru început în tokenul LANC și ulterior în monede tradiționale (fiat), acoperind și conversiile necesare dintre acestea și criptomonede.

„Tehnologia blockchain aduce o serie de avantaje, printre care: descentralizarea, transparența și confidențialitatea tranzacțiilor. Există numeroase implementări pe această tehnologie unde aceste atribute nu sunt relevante, vorbim practic de o modă de a folosi blockchain în orice proiect. De aceea ne bucurăm că avem oportunitatea să contribuim la o platformă unde utilizarea acestei tehnologii oferă un avantaj competitiv real iar echipa fondatoare înțelege foarte bine nevoile freelancerilor. Lanceria își propune să schimbe radical viața freelancerilor din întreaga lume și ne bucurăm să fim alături de ei în drumul lor spre succes prin livrarea de servicii blockchain și soluții software inovatoare”, detaliază Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator al Zitec.

Cât despre profilul freelancerilor, platforma precizează că se va organiza astfel încât să le scoată în evidență pe acestea, respectiv activitatea acestora, în mod „grafic”. Mai precis, Lanceria va permite utilizatorilor/potențialilor clienți să interacționeze cu proiectele freelancerilor, într-un mod similar „experiențelor” de pe rețelele sociale.

Ca produs final, platforma Lanceria va integra tehnologiile de artificial intelligence și machine learning pentru o suprapunere cât mai exactă a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor, atât pentru crearea unui sistem autentic de review și feedback, cât și pentru implementarea conceptului de metaverse, unde freelancerii și angajatorii vor putea experimenta munca sau întâlnirile de business într-un mediu social în timp real, dar într-o simulare 3D, în timp ce se bucură de confortul muncii de acasă.

Câștigătoare a premiului „Angajatorul anului” la Romanian Business Services Forum & Awards timp de doi ani consecutivi (2020, 2021), Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing. Compania oferă în prezent servicii de eCommerce pentru clienți importanți din România, precum și din alte țări din Europa, iar În portofoliul companiei se regăsesc branduri precum Flanco, Brico Depot, iELM sau Arctic.

Credit foto: 245499925 © Cristina Ionescu | Dreamstime.com