Visa a lansat un apel pentru standardizarea și interoperabilitatea sistemelor de plată dedicate punctelor de încărcare a vehiculelor electrice din Europa. Visa consideră că industria europeană de încărcare a vehiculelor electrice ar trebui să își stabilească drept obiectiv să ofere consumatorilor libertatea de a plăti prin metoda preferată – în primul rând, prin adoptarea plăților în sistem deschis și interoperabil.

În prezent, nu există un standard larg răspândit în industrie pentru acceptarea plăților la punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Consumatorii din Europa, adesea, nu au posibilitatea de a alege metoda de plată și sunt forțați să utilizeze o singură opțiune (de exemplu, înrolarea într-o aplicație sau program de furnizor) sau ajung chiar în situația să nu-și poată încărca vehiculul deoarece nu dețin abonamentul necesar. Doar un număr mic de țări europene, un exemplu fiind Germania, au legiferat în favoarea unei abordări standardizate.

În acest sens, Visa a lansat o consultare cu producătorii de puncte de încărcare a vehiculelor electrice și alți lideri din industrie, cu scopul de a identifica barierele și soluțiile pentru acceptarea pe scară largă a plăților interoperabile contactless și digitale.

Visa va deveni prima companie din industria serviciilor financiare și a plăților care se va alătura Charging Interface Initiative (CharIN) ca membru cu drepturi depline. CharIN promovează standarde globale la încărcarea vehiculelor și reunește participanți de pe întregul lanț valoric al mobilității electrice, cu scopul de a dezvolta o infrastructură globală, un protocol sigur de încărcare și de plată și noi tehnologii care să faciliteze tranziția către vehiculele electrice și să încurajeze adoptarea, mai rapid, pe scară largă. În calitate de membru CharIN, Visa își propune să-și folosească expertiza în domeniul plăților pentru a sprijini aceste obiective.

„Credem că adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice este esențială pentru a ajuta Europa să își atingă obiectivele privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Garantarea faptului că oamenii pot plăti cu ușurință la încărcare este esențială dacă dorim ca aceștia să decidă în favoarea vehiculelor electrice. Deocamdată, nu este cazul. Credem că acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât consumatorii să beneficieze de alegerea pe care o merită”, a spus Charlotte Hogg, CEO, Europa, Visa.

Charging Interface Initiative (CharIN) este principala asociație globală, cu peste 250 de membri, dedicată promovării interoperabilității bazate pe Combined Charging System (CCS) ca standard global pentru încărcarea vehiculelor.

Claas Bracklo, Președintele CharIN, a spus că ne apropiem de un moment decisiv în adoptarea vehiculelor electrice, de aici și nevoia unui standard global care să conecteze infrastructura și să ofere o experiență îmbunătățită șoferilor.

„CharIN lucrează de mulți ani cu producători de stații de încărcare, furnizori de software și componente, furnizori de energie, utilități și alte entități din lanțul valoric al mobilității electrice, dar considerăm, de asemenea, că fiabilitatea și consecvența metodelor de plată aplicabile sunt esențiale pentru îmbunătățirea experienței clienților. Așadar, suntem încântați să avem Visa alături de noi, dornică să contribuie cu expertiză sa bogată pentru a ne asigura că experiența de plată a clienților va fi comodă, rapidă și sigură”, a mai spus Claas Bracklo.