Visa a lansat o nouă platformă, Visa Acceptance Cloud (VAC), care marchează o nouă etapă în modul în care companiile acceptă plăți de la clienții lor. După succesul “Tap to Phone”, soluția de acceptare a plăților prin intermediul telefoanelor mobile, VAC va permite acceptatorilor, furnizorilor de servicii de plată, producătorilor de terminale POS și jucătorilor din industria IoT (Internet of Things) să transfere în cloud software-ul de procesare a plăților încorporat în prezent în fiecare dispozitiv de acceptare, acesta devenind accesibil de oriunde.

Prin VAC, disponibilă deja în șase zone geografice, aproape orice  dispozitiv va putea fi transformat într-un terminal de plată conectat în cloud, oferind acces la actualizări software simple, la date analitice robuste și la diverse servicii Visa. VAC este implementat prin intermediul centrelor de date Visa, prin urmare platforma oferă de asemenea cel mai înalt nivel de securitate a datelor.

„Acceptarea bazată pe cloud este viitorul plăților”, a spus Mary Kay Bowman, Senior Vicepresident Visa, responsabilă la nivel global de produse și platforme de plăți. „Terminalele POS conectate în cloud permit comercianților să accepte plăți pe o gamă largă de dispozitive, rapid, simplu și în siguranță, fie că e vorba de un automat de plată dintr-un hotel, o oglindă inteligentă dintr-un magazin de lux sau telefonul vânzătorului dintr-un mic chioșc de ziare de pe stradă.”

În ianuarie 2020, Visa a prezentat pentru prima dată „Tap to Phone”, o premieră în industrie, care transformă telefoanele și tabletele cu sistem Android în terminale de plată contactless. Tap to Phone a fost prima soluție Visa care le-a permis vânzătorilor să accepte plăți pe dispozitivele pe care le dețin deja, doar prin descărcarea unei aplicații. În decembrie 2021, peste 300.000 de dispozitive din 54 de țări foloseau Tap to Phone.

Extinzând tehnologia dincolo de telefoanele mobile, Visa Acceptance Cloud permite oricărui terminal POS sau dispozitiv conectat să accepte plăți, simplu, oferind acces la o gamă largă de servicii suplimentare, inclusiv plata în rate, gestionarea fraudelor, programul de integrare rapidă a comercianților și analiza avansată a datelor.

„VAC este o platformă universală, care permite tuturor comercianţilor să accepte plăţi digitale, dând partenerilor noştri tehnologici de top libertatea să inoveze. Pe de o parte, acceptarea plăţilor bazată pe cloud facilitează accesul echitabil la servicii financiare pentru micii comercianţi care doresc să ofere plăți digitale. Pe de altă parte, Visa Acceptance Cloud permite experiențe avansate de plată pentru consumatori, care vor fi esențiale pentru viitorul comerțului pentru afaceri mici şi mari, din toate domeniile”, a spus Mary Kay Bowman. „Trecerea acceptării în cloud deschide posibilităţi nemăsurate de inovaţie pentru întregul ecosistem de plăți. Acesta este doar începutul."

Programele pilot aflate în desfășurare în America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia și Australia oferă soluţii de acceptare în cele mai diverse domenii, facilitând experiențe noi la comercianți sau în restaurante – prin colaborarea pe care Visa o are cu Bleu, fintech din SUA, în sistemul feroviar din Brazilia, sau prin intermediul oglinzii inteligente dezvoltate de NOBAL Technologies.

„Bleu colaborează cu Visa pentru a oferi un proces simplu de acceptare a plăților pentru comercianți din Australia, pentru prima dată”, a menționat Sesie Bonsi, Președinte și CEO, Bleu. “În timp ce terminalele POS pot costa companiile până la 1000 de dolari și necesită procese de certificare costisitoare și de durată, trecerea la Visa Acceptance Cloud elimină barierele ridicate de echipamentele tradiționale și povara certificărilor, dând companiilor posibilitatea de a oferi clienților opțiuni de plată contactless prin orice dispozitiv conectat.”

Credit foto: Photo 167606978 © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com