Edenred România anunță că, din acest an, valoarea deductibilă a cardurilor cadou, pe care angajatorii le pot acorda cu ocazia Sărbătorilor de Paște, creşte de la 150 de lei la 300 de lei per angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia/eveniment. 

Mai exact, valoarea de 300 de lei este în continuare scutită integral de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale, taxe care se aplică, însă, cu orice sumă care depășește această valoare.

„Tichetele cadou pe suport electronic vin [...] cu avantaje fiscale semnificative, iar suma de 300 de lei, dublă față de cea pe care angajatorul i-o putea oferi până acum salariatului prin tichetele cadou pe suport electronic, constituie un beneficiu cu atât mai important. [...] Faptul că un card cadou poate fi utilizat în mai multe domenii comerciale, de la platforme de e-commerce până la magazine de electrocasnice sau de fashion, reprezintă încă un avantaj”, a spus Directorul General, Edenred România şi Benefit Systems, Codruț Nicolau.

Angajații care folosesc cardurile cadou se bucură de o experiență de utilizare facilă, rapidă și sigură, iar plata se poate face atât cu cardul, cât și direct cu telefonul mobil, prin Edenred Pay, Google Pay, Apple Pay.

Din decembrie 2021, tichetele se emit exclusiv online, însă angajații au în continuare acces la o rețea diversificată de comercianți parteneri din diverse domenii, precum frumusețe, modă, sport, cultură, IT, learning, home&deco sau restaurante.

Pentru angajatori, acordarea tichetelor cadou pe suport electronic reprezintă un avantaj în configurarea pachetelor salariale și accesul la facilități fiscale, precum deductibilitatea și scutirea de la plata taxelor sociale.

Cardurile cadou vor fi valabile în continuare timp de patru ani de la data emiterii, iar angajatorii le pot alimenta ulterior, în funcție de evenimentele din timpul anului pentru care doresc să ofere acest tip de beneficiu. 

Conform reglementărilor legale în vigoare, ocaziile speciale pentru care angajații pot primi aceste carduri de la angajatori sunt: Paștele, Crăciunul sau alte sărbători similare care aparțin de domeniul religios, 1 Martie, 1 Iunie, sau pentru alte ocazii speciale prevăzute în contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern al companiilor care acordă beneficii fixe sau flexibile prin platforma Benefit.

Edenred conectează peste 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 900.000 de clienţi corporativi din 46 de ţări.

Sursa foto: 118699011 © Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com