Valentina Dragomir, Sales & Business Development Manager la AriadNext by IDnow, a pledat în cadrul Future Banking Summit asupra motivelor pentru care este ales un furnizor de servicii de încredere.

„Atunci când alegi un furnizor de servicii, trebuie să alegi un partener care poate să detecteze frauda. În al doilea rând, un astfel de partener ar trebui să poată dezvolta produsul și să investească în acesta pentru a oferi o experiența de utilizare foarte ușoară. Și nu în ultimul rând, să fie scalabil pentru orice fel de organizație.”

AriadNext by IDnow oferă clienților săi produse prin care verificarea identității este realizată în mod automatizat.

Valentina a menționat că în lume, în acest moment, frauda este răspândită și costă clienții peste 11 trilioane de dolari, iar 51% dintre companiile din lume au avut asemenea experiențe.

Soluțiile oferite de AriadNext sunt în conformitate cu legislația locală și cu regulamentul eIDAS și pot fi hibride, adică identitatea este verificată în mod automat, dar există și experți care fac o dublă verificare a procesului pentru a fi siguri de identitatea persoanelor.

CITEȘTE ȘI: ARIADNEXT by IDnow, aviz ADR pentru serviciul de onboarding

IDnow AutoIdent+QES este o soluție de onboarding end-to-end 100% eKYC, care oferă o soluție hibridă de verificare a identității, conformă cu Directiva AML-CFT, completată de o semnătură electronică calificată conform eIDAS.

Întregul proces de onboarding durează mai puțin de 10 minute în 80% din cazuri. În primul rând, utilizatorul parcurge pasul automat al soluției făcând o fotografie și un videoclip cu documentul său de identitate. Utilizatorul face apoi un videoclip al feței sale ; soluția compară fotografia actului de identitate cu o fotografie extrasă din videoclipul liveness, pentru a se asigura că persoana din spatele camerei este adevăratul deținător al documentului. Ultimul pas al procesului pentru utilizatorul final este să semneze electronic documentul cu o parolă unică transmisă prin sms (OTP).

Între timp, soluția verifică autenticitatea documentului de identitate datorită verificărilor de securitate automate și manuale și că persoana este în viață. Odată efectuate verificările, identificarea este fie validată, împreună cu certificatul asociat, fie respinsă și certificatul său invalidat.

Un alt produs oferit este IDCHECK.io, soluție care este în conformitate cu legislația locală. Este o soluție de sine stătătoare de identificare la distanță.

Pe viitor sunt așteptate să apară și wallet-urile care vor ajuta clienții să se identifice mai ușor în toate sistemele bancare și nu numai și va fi mult mai ușor.

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu

Acest articol a fost realizat cu ajutorul soluției software Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+).