UniCredit Bank România anunță finalizarea „cu succes” a unui împrumut sindicalizat împreună cu Raiffeisen Bank Intenational și Raiffeisen Bank România, în valoare totală de 65,2 milioane de euro, pentru compania Greenvolt - Energias Renováveis SA. Cu această finanțare, Greenvolt va achiziționa, prin intermediul subsidiarei sale V-Ridium Solar 45, centrala fotovoltaică de 45 MWh LJG Greensource, care este cel mai mare parc fotovoltaic din România, situat în județul Giurgiu.

„Suntem mândri să fim parte din această tranzacție pe care, în calitate de aranjor și Hedging provider, am coordonat-o pentru clientul nostru Greenvolt. Pentru noi,  este o realizare de referință pentru zona de finanțare pentru sectorul economiei verzi din România, iar tranzacția, finalizată alături de ceilalți finanțatori, reprezintă o realizare importantă pentru obiectivele de finanțare ESG ale UniCredit”, precizează Nicola Longo Dente, Vicepreședintele CIB UniCredit Bank.

V-Ridium/GreenVolt au fost asistați în această tranzacție de Florin Vasilică, Managing Partner în cadrul NewBridge Capital, în calitate de consultant exclusiv pentru tranzacția de M&A și pentru contractarea creditelor, precum și de MPR|Partners și de EY România.

În cadrul acestei finanțări de tip „club loan", acordată pe o perioadă de șase ani și jumătate, UniCredit Bank a participat cu o cotă de 50% și a acționat în calitate de Aranjor și Hedging Provider. Raiffeisen Bank International, care a participat cu o cotă de 25%, a acționat în calitate de Aranjor și Hedging Provider, în timp ce Raiffeisen Bank SA, care a avut o cotă de 25%, a jucat rolurile de Aranjor, Agent și Security agent. 

„Prin strategia adoptată la finalul anului trecut, UniCredit și-a reafirmat angajamentul de a juca un rol central în facilitarea tranziției către o economie mai durabilă. La fel ca în toate piețele în care Grupul este prezent, și în România toate deciziile și acțiunile noastre au la bază fundamentele ESG, care devin o parte integrantă a modelului nostru de afaceri”, explică Răsvan Radu, CEO-ul UniCredit Bank

Greenvolt - Energias Renováveis, SA, cunoscută, pe scurt, ca și Greenvolt, este o companie deținută de Grupo ALTRI, SGPS, SA ("ALTRI"), care activează în sectorul energiei regenerabile și care este liderul în Portugalia în sectorul producției de energie electrică din biomasă forestieră.

Credit foto: 223199468 © Timon Schneider | Dreamstime.com