Mai multe bănci importante din România au finalizat o finanțare de 127 de milioane de euro destinată Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deșeurilor din Europa Centrală, într-un proces asistat de Casa de avocatură Filip & Company, împreună cu Linklaters LLP.

„În ultimii ani atenția acordată finanțărilor durabile a crescut rapid în contextul importanței pe care investitorii o atribuie tranziției către o economie cu mai puține emisii de carbon, care exploatează resursele mai eficient și care este astfel mai durabilă, iar finanțările care țin cont de criteriile de sustenabilitate joacă un rol cheie în atingerea acestor obiective. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de băncile din sindicat în acordarea acestei finanțări, care va ajuta cu siguranță la consolidarea infrastructurii de reciclare a deșeurilor din regiune”, spune Alexandra Manciulea, partener Filip & Company.

Băncile participante și rolul lor, în cadrul finanțării de 127 de milioane de euro

  • UniCredit Bank - Coordonator, Bookrunner, Aranjor Principal Mandatat și Băncă Finanțatoare;
  • Raiffeisen Bank - Coordonator, Coordonator de Sustenabilitate, Bookrunner, Aranjor Principal Mandatat și Băncă Finanțatoare;
  • ING Bank - Coordonator de Sustenabilitate, Aranjor Principal Mandatat, Bancă Finanțatoare, Agent de Facilitate și Agent de Garanţii;
  • OTP Bank România - Aranjor Principal Mandatat, Bancă Finanțatoare, Agent de Facilitate și Agent de Garanţii;
  • Banca Comercială Română (BCR) - Aranjor Principal Mandatat, Bancă Finanțatoare, Agent de Facilitate și Agent de Garanţii.

Mai precis, în acest proces, echipa Filip & Company a fost lead counsel și a coordonat echipele de avocați din mai multe jurisdicții europene, printre care Slovacia și Lituania.

Filip & Company este o casă de avocatură care este clasată în primul eșalon de către prestigioasa publicație Legal 500. Echipa include specialiști cu o experiență „bogată” și „de succes” în tranzacții „complexe”, naționale și internaționale, în domeniul piețelor financiare, potrivit casei de avocatură.

Credit foto: 80827825 © Belish | Dreamstime.com