UniCredit Bank și Endeavor România au pus bazele unui parteneriat strategic pentru susținerea start-upurilor cu impact pe termen lung. Colaborarea va facilita accesul la finanțare și resurse pentru companiile fondate de antreprenori români.

Endeavor România este o organizație de susținere a ecosistemului antreprenorial și a antreprenorilor cu impact, care valorifică rețeaua și resursele sale globale pentru a identifica și sprijini antreprenorii cu un potențial ridicat de scalare.

UniCredit Bank aduce expertiza sa financiară și rețeaua largă de clienți și parteneri, iar acest lucru poate oferi start-upurilor oportunități semnificative de creștere și dezvoltare. Banca este cunoscută pentru angajamentul său în susținerea inovațiilor și a soluțiilor sustenabile, ceea ce face acest parteneriat un pas logic în extinderea acestor eforturi.

Ca element al parteneriatului, UniCredit Bank va oferi servicii financiare adaptate nevoilor start-upurilor, incluzând soluții bancare specializate, posibilitatea de a accesa capital și îndrumare cu privire la planificarea și managementul financiar. De asemenea, UniCredit Bank va colabora cu Endeavor România pentru a oferi programe educaționale, precum și oportunități de mentorat pentru fondatorii de start-upuri.

„Colaborarea noastră cu Endeavor România reafirmă angajamentul nostru de a susține antreprenorii inovatori. Combinând experiența noastră bancară cu rețeaua extinsă de suport, resurse și capabilități ale Endeavor ne propunem să contribuim la dezvoltarea durabilă a României. Dorim să ne aducem aportul la dezvoltarea unui mediu propice în care start-upurile pot prospera, asigurând-le resursele necesare dezvoltării”, a spus Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank România.

Endeavor România face parte dintr-o rețea globală care susține antreprenorii și companiile cu potențial ridicat de impact economic și scalabilitate. Expertiza Endeavor în mentorat, finanțare și accelerarea afacerilor este crucială pentru succesul start-upurilor din România în extinderea pe piețele regionale și globale.

„Endeavor România este încântată să coopereze cu UniCredit Bank în vederea îndeplinirii misiunii noastre de a oferi antreprenorilor mijloacele necesare dezvoltării și de a cataliza impactul economic prin promovarea antreprenorilor din România si a start-upurilor acestora”, a menționat Mihnea Crăciun, director general al Endeavor România. „Această colaborare strategică ne va permite să oferim suport și resurse celor mai promițătoare start-upuri din România, ajutându-le să fie cu un pas mai aproape de realizarea întregului lor potențial și generarea unui impact pozitiv durabil la nivel global.”

Acest tip de suport personalizat și accesul la un ecosistem mai larg de resurse va facilita accelerarea inovațiilor în tehnologie, expansiunea operațiunilor și a ariei de acoperire a start-upurilor românești, atât intern, cât și internațional.

Colaborarea stabilește fundația pentru consolidarea impactului economic, având ca scop îmbogățirea experienței și parcursului antreprenorial prin evenimente personalizate și promovarea continua a inovației alături de start-upuri, cu precădere cele active în domeniul tehnologiei.