TBI Bank a încheiat anul trecut cu cel mai mare profit net din istoria sa, de 27,5 milioane de euro, cifră care reprezintă o creștere cu 39% mai mare față de profitul net realizat în 2020.

Cu nu mai puțin de 14.000 de parteneri comerciali, portofoliul de depozite al TBI Bank a ajuns la finele lui 2021 la 411 milioane de euro, demonstrând o creștere solidă, cu mult peste performanța pieței, în special în România.

Astfel, țara noastră, care este mai mare piață unde activează TBI Bank, a fost atât lider din perspectiva creșterii, înregistrând o ascensiune de 38% anul precedent, cât și a contribuției pozitive la performanța companiei în ansamblu. În plus, din cele aproape 1,25 milioane de cereri de finanțare în Bulgaria și România, banca a acordat aproape 500.000 de împrumuturi. 

Veniturile TBI Bank au crescut cu 24%, până la 124 de milioane de euro, în principal datorită creșterii cu 14% a veniturilor nete din dobânzi. În același timp, profitul operațional a ajuns la 96 de milioane de euro în 2021, în creștere cu aproape 30%.

„Rezultatele noastre record din 2021 reflectă munca excepțională a întregii echipe TBI, care îmbunătățește în mod constant produsele și serviciile noastre pe toate piețele de activitate, pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale clienților noștri”, spune Petr Baron, CEO-ul TBI BANK

Cât despre activele băncii, acestea au crescut cu 30% anul trecut, ajungând la 710 milioane de euro, în timp ce portofoliul de împrumuturi a ajuns la 544 milioane euro în aceeași perioadă. 

Cu o rentabilitate a portofoliului de lucru (ROWP) care a ajuns la 27% anul precedent, precum și o rentabilitate a capitalului propriu care a depășit 18%, TBI Bank se plasează în topul celor mai profitabile bănci din Europa de Sud-Est.