Dan Stănică, eCommerce Director tbi bank, a vorbit la Future Banking Summit 2023 despre peisajul BNPL din România, de la provocări la perspective.

Anul acesta, pentru a-i ajuta pe retaileri să-și crească vânzările și să ofere clienților un nou instrument eficient de finanțare, tbi bank a încheiat un parteneriat cu EuPlatesc.ro, unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți din România, care lucrează cu aproape 2.000 de comercianți.

Clienții vor avea acces mai ușor la un portofoliu mai mare de produse de înaltă calitate, prin intermediul soluției Buy Now, Pay Later (BNPL), care le permite să plătească în patru rate fără dobândă sau să aplice pentru finanțări pe perioade mai lungi, cu rate accesibile.

tbi bank oferă un instrument de plată online flexibil, disponibil 24/7, cu un flux 100% online prin semnătură electronică. Clienții pot alege perioada de plată, fie 4 luni, fie între 6 și 60 de luni, în funcție de nevoile lor, și pot plăti în avans în orice moment, fără niciun cost.

„Din perspectiva noastră, BNPL e un tool care îi ajută pe retaileri să-și crească vânzările. Consumatorii, în același timp, sunt încântați că pot accesa acest serviciu non-stop și foarte confortabil, la checkout, fără deplasări sau timp de așteptare prea mare. De altfel, aceștia pot opta pentru varianta de plată BNPL, în doar câteva minute, chiar și în cazul magazinelor offline”, a spus, printre altele, Dan Stănică.

Banca a primit în 2022 aproximativ 1,3 milioane de cereri de finanțare în România, Grecia și Bulgaria și a aprobat aproape 550 de mii de cereri de finanțare în valoare de 726 de milioane de euro, cu 34% mai mult față de 2021. Creșterea poate fi observată atât în sectorul de retail, cât și în cel al IMM-urilor din Bulgaria și România.

De asemenea, tbi a raportat o creștere de 54% a activelor totale (+380 milioane euro) la sfârșitul anului 2022, ajungând la 1,1 miliarde de euro. În același timp, portofoliul de credite a crescut la 778 de milioane de euro la sfârșitul lunii decembrie 2022, un plus de 43% față de 2021.

Urmărește discuția „Capturing the BNPL Opportunity in Romania” aici: