Cererea de servicii IT (cloud transformation, automation, product engineering, big data & analytics) s-a aflat pe un trend ascendent încă dinainte de pandemie și s-a accelerat în ultimii doi ani.

Numai în privința cererii pentru servicii de cloud computing, piața globală va crește de la 410,9 miliarde de dolari (2021) la 494,7 miliarde de dolari (2022), respectiv până la 599,8 miliarde de dolari (2023), potrivit estimărilor Gartner, companie globală de cercetare și consultanță IT.

Din acest motiv, tot mai multe companii sunt în căutare de specialiști IT care să faciliteze cerea crescută de servicii de pe piață.

Unad intre aceste companii este R Systems, furnizor global de servicii de tehnologie și transformare digitală, care dorește să angajeze peste 50 de specialiști IT în România, până la finalul acestui an. Planurile de recrutare vizează atragerea de experți în inginerie și arhitectură software în domenii precum cloud, automatizare, DevOps, telecom, RPA, AI/ML.

Campania de recrutare vizează angajări atât în cele trei orașe unde are sedii fizice – București, Galați și Craiova, cât și în întreaga țară, oferind candidaților flexibilitate sporită și oportunitatea de lucru în regim „fully remote”.

„În cadrul R Systems, munca la distanță era o realitate și înainte de pandemie, noi oferind deja angajaților noștri posibilitatea de a lucra remote. Astfel, acest stil de lucru nu a fost resimțit ca un factor perturbator ci ne-a ajutat să devenim mai eficienți, menținând, în același timp, nivelul de calitate a serviciilor. În perioada următoare, pentru a susține creșterea constantă a businessului ne concentrăm pe extinderea echipei printr-un proces de recrutare derulat la nivel național, nu numai în orașele unde avem sedii fizice. Ne păstrăm flexibilitatea și ținem cont de preferințele colegilor noștri legat de lucrul remote, astfel că le oferim profesioniștilor IT din toată țara posibilitatea de a ni se alătura de la distanță și de a se bucura, totodată, de pachete de beneficii atractive și o diversitate mare de proiecte și oportunități de dezvoltare”, a spus Raluca Rusu, CEO, R Systems în Europa. 

+

Cifra de afaceri a R Systems în Europa a urcat la 21,9 milioane de euro, anul trecut (2021), fiind mai mare cu 27% față de 2020, respectiv cu 50% față de 2019. La nivel global, R Systems Group a încheiat prima jumătate a acestui an cu venituri de 94,4 milioane de dolari, în creștere anuală de 38%, având un număr de 4.267 de angajați, la finele lunii iunie 2022.

Compania a ajuns la peste 250 de angajați în România, după o creștere substanțială a echipei, cu 57% de la finalul anului 2018 până în prezent, pe fondul dezvoltării businessului. 

R Systems are sediul central în EI Dorado Hills, California, activând în 16 centre de livrare din întreaga lume și 25 de birouri regionale, deservind peste 1.000 de clienți din întreaga lume. 

În Europa, compania are peste 400 de angajați și birouri în România, Polonia, Republica Moldova, Elveția și Regatul Unit, furnizând servicii de transformare digitală pentru companii din telecomunicații, media digitale, banking, servicii de sănătate, transport și logistică. 

Foto: Dreamstime