SeedBlink, platforma de investiții pentru start-upuri tech europene, a obținut din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) autorizarea în calitate de furnizor de servicii de finanțare participativă.

Astfel, SeedBlink este prima platformă de co-investiţii alternative cu capital de risc, care investeşte în companii de tehnologie, înregistrată de ASF în România, în baza legislaţiei nou aprobate.

La nivel european, doar alte 4 platforme au primit această autorizație de la jurisdicțiile locale (din care doar două cu suport pentru equity), active cu precădere în partea vestică a Europei: Spania, Letonia, Olanda și Franța.

„O nouă etapă, mai sigură pentru investițiile pan-europeene, a început. Autorizația primită din partea ASF reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial și la protecția investitorilor într-un mod cât mai riguros. Ne-am ambiționat să continuăm susținerea startup-urilor și scaleup-urilor de tehnologie şi să contribuim la dezvoltarea, mai întâi a ecosistemului românesc, și acum și a celui european, ca un hub de inovație”, afirmă Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

În conformitate cu ECSPR (European Crowdfunding Services Providers Regulation), o platformă autorizată respectă o serie de măsuri de protecție a investitorilor. Una dintre acestea este Fișa de informații esențiale privind investiția (KIIS) pe care fiecare start-up trebuie să o pregătească pentru a demara o rundă de crowdfunding.

Aceasta trebuie să includă riscurile unei investiții și se concentrează pe informații importante despre dezvoltatorii de proiect, drepturile și comisioanele investitorilor și tipurile de instrumente oferite. În conformitate cu ECSPR, furnizorii de servicii de crowdfunding au dreptul de a dezvolta o piață secundară unde investitorii își pot revinde investițiile finanțate prin crowdfunding.

„Am început demersurile pentru pașaportarea autorizației în statele membre UE. SeedBlink oferă investitorilor oportunitatea de a investi dincolo de granițele țării, în siguranță, în startup-uri cu ADN european, alături de cea mai puternică rețea de business angels și fonduri de Venture Capital. Autorizația mărește capacitatea noastră de co-investiție cu o participare situată între €100.000 și €5 milioane per rundă”, a menționat și Carmen Sebe, CEO SeedBlink.

SeedBlink este o platformă lansată în 2020 pentru investiții de tip equity în domeniul tehnologic, care permite investitorilor individuali să finanțeze startup-uri și scaleup-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați.

Printre startup-urile locale finanțate prin intermediul SeedBlink se numără Druid AI, KFactory, Code of Talent, Kinderpedia, SanoPass, Brio, The Outfit, easySales, Arcanna AI sau Yarooms.

În 2022, SeedBlink și-a consolidat constant infrastructura dincolo de granițele României, prin extinderea prezenței în Europa Centrală și de Est și țările Benelux, pentru a inova la nivel european.

Platforma a contribuit cu investiții de peste €145 milioane de euro în 255 de startup-uri europene și a atras mai mult de 63.000 de investitori individuali din 73 de țări.

Rundele prin SeedBlink au peste 200 de parteneri cheie de investiție, investitori instituționali, precum VC-uri și Family Offices, dar și grupuri de business angels atât locale cât și internaționale.

Foto: Seedblink