SeedBlink anunță introducerea Rolling Facility pe SeedBlink Syndicates pentru a permite strângerea continuă de fonduri, permițând startup-urilor să se adreseze în orice moment unor potențiali investitori și să asigure un flux constant de capital. Prin consolidarea mai multor investiții mici într-o singură entitate, Rolling Facility eficientizează gestionarea tabelului de capitalizare și asigură stabilitatea operațională, ajutând startup-urile să se extindă eficient, fără presiunea colectării de capital din runde tradiționale de finanțare.

Ce aduce nou Rolling Facility:

Strângere continuă de fonduri: Startup-urile se pot finanța continuu, pe termen nelimitat, colectând fonduri pe măsură ce se dezvoltă, acest lucru fiind util mai ales pentru fondatorii care anticipează viitoarele nevoi de capital, dar nu au nevoie de finanțare imediată.

Reducerea presiunii asupra fondatorilor: Spre deosebire de rundele tradiționale, care cer încheierea tranzacțiilor în intervale de timp foarte scurte, Rolling Facility oferă un calendar flexibil, susținut de sprijinul SeedBlink, permițând fondatorilor să implice investitorii fără urgentarea obișnuită.

Valorificarea conversațiilor cu potențiali investitori: Orice discuție promițătoare cu un potențial investitor poate fi transformată într-un parteneriat fără a aștepta o nouă rundă de finanțare, menținând astfel interesul și concentrarea asupra businessului din partea potențialului investitor. 

Simplificarea managementului investițiilor: Rolling Facility consolidează mai multe investiții mici într-o singură entitate, simplificând gestionarea tabelului de capitalizare și planificarea financiară viitoare atât pentru fondatori, cât și pentru investitori.

O alternativă prin care startup-urile au flexibilitate și stabilitate

Actualul climat macroeconomic precar a redus în mod semnificativ perioada disponibilă de lichidități pentru multe startup-uri. În primul trimestru din 2024, activitatea fondurilor de venture capital din Europa Centrală și de Est a înregistrat un declin, finanțarea totală a capitalului de risc ajungând la aproximativ 0,5 miliarde de euro, în scădere cu 40% față de T4 2023, potrivit unui raport Vestbee.


Intr-un mediu în care colectarea tradițională de capital este plin de provocări, SeedBlink Syndicates prin intermediul Rolling Facility, oferă alternative viabile care oferă flexibilitate și stabilitate. În acest fel, startup-urile pot depăși mai bine incertitudinile economice, pot transforma contacte promițătoare în investitori, pot profita de oportunitățile de creștere fără a avea nevoie urgentă de strângere de fonduri și se pot concentra pe planificarea strategică mai degrabă decât pe nevoile imediate de capital”, a adăugat Eric Bartha.

Rolling Facility este lansat pe SeedBlink Syndicates, un serviciu care permite investitorilor de tip angel și fondatorilor să își pună în comun și să distribuie capitalul în cadrul propriilor rețele, favorizând oportunitățile de investiții colaborative prin utilizarea platformei.

Startup-urile tehnologice europene pot profita de Rolling Facility pentru a-și gestiona procesul de strângere de fonduri. În loc să aștepte ca lichiditățile lor să se epuizeze, acestea pot adopta o strategie de a menține finanțarea deschisă în mod continuu pentru a obține angajamente din partea investitorilor în diferite etape.