Revolut lansează cel de-al patrulea curs „Learn & Earn” și al doilea alături de Polkadot. Utilizatorii vor fi introduși în secretele Staking-ului cu criptomonede și vor avea posibilitatea de a colecta mai multe token-uri DOT, simbolul nativ al lui Polkadot.

Polkadot a fost primul protocol al cărui token a făcut obiectul unui curs propus de Revolut utilizatorilor săi, prin intermediul funcției „Learn & Earn”. Astfel, clienții super-aplicației financiare britanice care este folosită de peste 2,6 milioane de utilizatori în România, au putut să colecteze token-uri DOT în timp ce au învățat despre tehnologia care sta la baza inovației financiare.

Noul curs este disponibil pentru clienții Revolut din Regatul Unit și SEE, care pot obține până la 8 GBP/ EUR în DOT, dacă parcurg aceste cursuri scurte și simple și rezolvă corect testul final. Recompensa se adaugă la soldul cripto Revolut al utilizatorului, după finalizarea chestionarului, iar odată ce primește noile tokenuri, acesta poate decide dacă vrea să le introducă în Staking.

Cursul „Bonus Polkadot” constă în două lecții. Prima explică procesul de Staking, în timp ce a doua lecție se concentrează pe conceptele de multichain și interacțiune multichain. Conținutul se bazează pe materiale vizuale, inclusiv carduri interactive și videoclipuri, pentru a împărtăși informații cheie despre simbolul nativ al Polkadot, DOT, precum și despre modurile de utilizare ale Polkadot.

CITEȘTE ȘI: O nouă modalitate de a primi cashback la cumpărăturile făcute cu Revolut

Revolut a lansat recent funcția de cripto Staking în aplicație, care le permite clienților să soldurile lor de criptomonede, inclusiv DOT, la lucru, în Revolut. Milioane de clienți la nivel global au finalizat, în premieră, cel puțin o lecție „Learn & Earn” de la lansarea produsului în aplicație, în iulie 2022. Impactul caracteristicii a fost recunoscut și de cea de-a doua ediție a Raportului Pulse, realizat de consultantul FinTech 11FS.

Revolut „Learn & Earn” a fost ales drept „star în criptomonede”, în 2022, pentru „abordarea sa simplă și distractivă”. Întrucât caracteristica s-a dovedit a fi o adevărată inspirație pentru cripto-curioși, Revolut intenționează să adauge mai multe cursuri în acest an pentru a permite mai multor clienți să își amplifice controlul asupra finanțelor personale și să le ofere acces în siguranță la noi instrumente și servicii.

Cum să cumperi și să vinzi criptomonede pe Revolut?

Revolut pune la dispoziția consumatorilor un portofoliul extins de servicii financiare, inclusiv criptomonede. Sunt câteva modalități de a vinde și cumpăra criptomonede prin Revolut: clienții pot configura o limită de tranzacționare, astfel încât să nu fie nevoiți să urmărească piața, sau pot folosi funcționalitatea „Cumpărare recurentă” pentru a ține sub control volatilitatea portofoliului. Există, de asemenea, posibilitatea de a rotunji în criptomonede mărunțișul rezultat din achizițiile prin aplicație, în funcție de preferințele fiecărui client.

CITEȘTE ȘI: Revolut oferă acces la aproape 100 de criptomonede

Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în jetoane cripto de la 1 EUR. Revolut explorează modalități de a introduce retragerile criptografice pentru clienții europeni, care ar putea, astfel, să își transfere jetoanele de la Revolut către portofelele și platformele de tranzacționare externe.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, recunoaște că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde. Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate.

Aplicațiile și serviciile bazate pe Polkadot pot comunica între ele din blockchain-uri diferite, care permit comunicarea securizată și formează baza pentru o rețea mai corectă, mai bună și mai descentralizată, cunoscută ca Web3. Polkadot oferă cea mai sigură, interoperabilă și optimizabilă tehnologie pentru cei care construiesc Web3. Deținătorii de tokenuri native Polkadot pot contribui la creșterea securității rețelei prin Staking-ul criptomonedelor DOT deținute.