BERD lansează un nou acord de împărțire a riscurilor pentru băncile românești, iar Raiffeisen Bank este una dintre primele bănci care va beneficia de acesta. BERD va garanta până la 65% din fiecare împrumut acordat de Raiffeisen Bank clienților eligibili.

Angajamentul BERD pentru Raiffeisen Bank ar putea ajunge la 100 de milioane de euro, conform acordului semnat. 

„Vrem să ne asigurăm că firmele din România au acces la o gama mai diversificată de surse de finanțare, potrivite nevoilor lor. Împărțirea riscurilor este un instrument nou în cadrul portofoliului nostru de produse, continuând astfel să oferim finanțare care încurajează investițiile și creșterea economică”, a spus Mark Davis, director regional BERD pentru România și Bulgaria.

Acordul de împărțire a riscurilor este conceput pentru a permite BERD să garanteze expunerile Raiffeisen Bank față de companiile locale. 

„Prin acest cadru de împărțire a riscurilor semnat cu BERD, diversificăm gama de produse oferite segmentului corporativ și ne menținem angajamentul de a sprijini proiectele clienților noștri, contribuind în același timp la dezvoltarea durabilă a companiilor din România”, a menționat și Silviu Toma, Director Executiv, Finanțări Structurate și de Proiecte, la Raiffeisen Bank. 

BERD este un important investitor instituțional în România. Până în prezent BERD a investit 9,3 miliarde de euro în 477 de proiecte în țară, iar 77% din investițiile BERD sunt în sectorul privat. 

Credit foto: Illustration 46652665 © Skypixel | Dreamstime.com