Raiffeisen Bank România și BCR au finalizat cu succes semnarea unei facilități sindicalizate în valoare de 550 milioane de euro, în calitate de Coordonatori și Aranjori Principali susținând activitatea curentă a grupului Ameropa.

Facilitatea sindicalizată a fost semnată alături de ING Bank Romania, UniCredit Bank, Alpha Bank România, Banca Transilvania, în calitate de Mandated Lead Arrangers, și BRD Groupe Société Générale, GarantiBank International și Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania S.A., în calitate de Original Lenders.

Pentru facilitatea sindicalizată în valoare de 550 milioane de euro, Raiffeisen Bank România a avut o participare de 21,2% în calitate de Mandated Lead Arranger, Structuring Bank și Bookrunner. BCR, în calitate de Mandated Lead Arranger, Bookrunner, Agent de Documentație și Agent de Facilitate și Garanții a avut o participație de 16,8%. În această tranzacție, băncile au fost asistate de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

„Strategia adoptată în acest an reconfirmă angajamentul Raiffeisen Bank România de a susține sectorul Agribusiness, utilizând cunoștințele și expertiza de peste 20 ani în finanțarea agriculturii pentru a identifica soluții optime și creative, personalizate pe modelul de business al clientului. Dorim să mulțumim echipei Ameropa și băncilor participante pentru comunicarea bună și constructivă, ceea ce a făcut ca acest proiect să fie finalizat în timp util", spune Alexandru Rițiu, Senior Director, Agribusiness, Raiffeisen Bank România.

Ameropa este un grup internațional ce activează în domeniul Agribusiness, cu sediul în Elveția. Grupul a fost fondat în 1948, fiind specializat în distribuția de fertilizatori, cereale, semințe oleaginoase și alte produse agricole. Grupul este prezent în 28 de țări și 5 continente, având o echipă de peste 2.500 de angajați. Activitatea principală a Ameropa este susținută de active complementare, cum ar fi silozuri, spații de depozitare, terminale portuare, facilități de producere a fertilizatorilor.

+

Ameropa este o companie din domeniul Agribusiness cu sediul în Elveția, înființată în 1948, cu operațiuni globale care acoperă întregul lanț de aprovizionare, de la producție la logistică și de la comercializare la distribuție. Activitatea companiei vizează, în principal, comercializarea și distribuția la nivel mondial de îngrășăminte, precum și de cereale și furaje; susținută de o serie de active complementare, cum ar fi silozuri, depozite și terminale portuare, cu o amprentă semnificativă de active și operațiuni în România și în regiunea Dunării.

Ameropa se angajează să aplice practici sustenabile în toate operațiunile sale comerciale globale. Viziunea companiei este de a dezvolta cu pasiune agribusiness-ul pentru un viitor mai bun împreună, reflectând abordarea sa unică bazată pe responsabilitatea colectivă față de societate, agricultură durabilă, practici de afaceri, conștiința mediului și un angajament puternic de a sprijini comunitățile locale. Identitatea de bază și etica de afaceri a companiei sunt definite de un set de valori interconectate: Colaborare, Adaptare, Responsabilitate, Expertiză (C.A.R.E.), subliniind abordarea sa față de stakeholderi, mediu și afaceri.

Foto: Dreamstime