Raiffeisen Bank lansează înscrierile pentru a doua ediție a programului educațional „Startup Studio” by Factory, pentru a susține antreprenorii la început de drum să-și lanseze produsele și serviciile inovatoare în piață. Doritorii se pot înscrie la program între 2 și 20 mai 2022.

„Anul acesta, ne dorim să le oferim participanților din Startup Studio by Factory o experiență completă, care să îi pregătească pentru călătoria pe care o vor începe în antreprenoriat. Toate cele trei module au fost special conturate astfel încât participanții să deprindă cunoștințele necesare pentru a-și construi un plan de afaceri solid și pentru a identifica în mod corect cele mai bune oportunități de dezvoltare pentru business-ul lor. Ne bucurăm sa avem alaturi echipa Impact Hub Bucharest și să sprijinim împreună antreprenorii cu potențial și cu idei inovatoare”, precizează Raluca Nicolescu, Director lMM Raiffeisen Bank.


Care este structura programului „Startup Studio”

Programul educațional „Startup Studio” dezvoltat de către Factory este „răspunsul” băncii Raiffeisen Bank la nevoia de know-how și mentorat a antreprenorilor români, potrivit companiei. 

Structurat pe o durată de trei săptămâni, programul oferă acces gratuit la o structură de curs integrată care cuprinde ședințe teoretice și practice de Design Thinking, Business Model Generation, workshop-uri și sesiuni de mentorat cu experți în domeniu. La finalul acestuia, antreprenorii cu cele mai bune idei de afaceri pot obține finanțarea „Factory” din partea băncii - un credit de până la 50.000 de euro - destinat implementării planului de afaceri.

Mai exact, în primul modul, cel de Design Thinking, participanții vor descoperi alături de facilitatori și antreprenori cu experiență cum să aplice metodologia Design Thinking pentru a-și dezvolta ideea și pentru a se asigura că aceasta răspunde unei probleme reale pentru un segment bine definit de clienți.

În următorul modul, cel de Business Modelling, antreprenorii vor avea acces la un instrument de planificare strategică – Business Model Canvas, care îi va ajuta să-și structureze propunerea de afaceri în detaliu și să adreseze principalele elemente necesare pentru lansarea ideii lor în piață;.

Cum poți să te înscrii
Înscrierile sunt deschise până pe 20 mai, de aici. În cadrul formularului de aplicare, antreprenorii vor putea alege la care din cele două sesiuni ale modului vor participa: în mai – iunie sau în octombrie – noiembrie 2022. De asemenea, toți cei care au deja o idee de afaceri și vor să aplice doar pentru finanțare se pot înscrie în programul de creditare factory by Raiffeisen pe tot parcursul anului. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Cum a fost ediția anterioară a programului

Prima ediție a modului „Startup Studio” by Factory a adus la un loc 144 de participanți în cele două sesiuni de înscriere și 300 de ore de mentorat cu peste 50 de mentori executivi „de top” și fondatori ai unor companii de „succes”, conform Raiffeisen.  

Industriile cu cele mai multe idei de afaceri din prima ediție „Startup Studio” by Factory au fost cea a serviciilor (23%), de IT&C (17%), de producție (13%) și de educație (12%); urmate de industriile de sănătate (10%), de agricultură (8%) și de construcții (5%).  

Aflat la a cincea ediție, Factory by Raiffeisen Bank este un program care susține inovația în business prin acordarea unor credite avantajoase de până la 50.000€ startup-urilor din România. Până acum, peste 275 dintre business-urile care au trecut prin porțile fabricii au beneficiat de mentorat și finanțare de peste 10 milioane €.  

Credit foto: 57822797 © Arnel Manalang | Dreamstime.com