Raiffeisen Bank România intră într-un parteneriat exclusiv cu Visa, astfel că va schimba toate cardurile clienților cu noul furnizor.

În următoarea perioadă, toate cardurile clienților Raiffeisen vor fi înlocuite, treptat, cu carduri sub sigla Visa: cardurile de credit în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.

Prezent la eveniment, Zdenek Romanek, CEO și Președinte, Raiffeisen Bank România, a spus că noul parteneriat va aduce clienților experiențe noi de utilizare, în timp ce banca va investi fonduri pentru noi soluții digitale, alături de partenerul Visa. De altfel, Visa este un susținător al băncii încă de la intrarea pe piața românească, iar actuala decizie va dezvolta plățile digitale în România.

„Digitalizarea a fost întotdeauna o prioritate pentru Visa întrucât ajută consumatorii și companiile să se adapteze la o economie globală în continuă mișcare prin tranzacții cât mai rapide, simple și sigure. Raiffeisen Bank ne este alături de mai bine de trei decenii la construirea ecosistemului local de plăți, iar noul nostru parteneriat exclusiv, care prevede emiterea sub sigla Visa a tuturor cardurilor din vastul portofoliu al băncii, reprezintă un moment de referință pe piața din România, care ne va permite să accelerăm procesul de inovație de care avem nevoie în sectorul plăților”, a spus și Cătălin Creţu, General Manager pentru Bulgaria, Croația, România, Slovenia la Visa.

Oficialul Visa a mai spus că organizația a investit peste 18 miliarde de dolari în ultimii cinci ani în inovații tehnologice și a dat ca exemplu tokenizarea, ce oferă clienților un mod eficient de a face cumpărături online și de a plăti în siguranță, indiferent de dispozitivul folosit.

Toate aceste investiții au condus la un minim istoric al fraudei, de numai 0,1% din totalul tranzacțiilor realizate cu cardurile Visa.

Noile carduri Raiffeisen au o și identitate vizuală modernă și sunt fabricate din plastic reciclat în proporție de 99%. Un alt factor pozitiv al noilor carduri este și utilizarea limbajului Braille, pentru a fi accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere.

Elena Ungureanu, Country Manager Visa România, a prezentat și câteva date despre utilizarea cardurilor în România. Astfel, din datele furnizate de BNR, tranzacțiile cu cardul la comercianți au crescut anul trecut cu 20%.

70% dintre utilizatori plătesc cu cardurile pentru a face plăți la comercianți, iar 6 din 10 cei care utilizează cardul online folosesc facilitatea card on file.

Cardul care face bine

În cadrul evenimentului în care s-a anunțat parteneriatul exclusiv cu Visa, Raiffeisen Bank a transmis că susține Asociația Dăruiește Viață cu 1 milion de euro pentru demararea construcției campusului medical de la Marie Curie.

„Credem în schimbare și în acțiuni cu impact, de aceea an de an de an susținem cauze care ne dau speranță că putem privi cu încredere în viitor. Este extraordinar tot ce a reușit să realizeze în ultimii 12 ani Dăruiește Viață. Suntem onorați să susținem în continuare demersul asociației cu 1 milion de euro care să contribuie la demararea următoarei etape în construcția campusului medical”, a afirmat Zdenek Romanek.

Totodată, Raiffeisen Bank a lansat, în premieră, în România, Cardul Galben Care Face Bine. Aceasta este o inițiativă care continuă implicarea băncii în susținerea cauzelor cu impact pozitiv în comunitate.

Astfel, pentru fiecare tranzacție la POS sau online făcută de clienți cu noul card galben de debit în lei, indiferent de sumă, Raiffeisen Bank donează în contul Asociației Dăruiește Viață, suplimentar față de susținerea în valoare de 1 milion de euro.

„Dăruiește Viață, alături de peste 350.000 de români și peste 8000 de companii au reușit să construiască un Spital. Și nu există bucurie mai mare, pentru cei care s-au implicat, decât să vadă imagini cu copii zâmbind și jucându-se într-un spital și cu părinți în ai căror ochi se citește speranța că se poate, că în sfârșit avem aici, acasă, ca afară. În ultimii ani, mediul privat din România a întors înapoi comunității, prin donații, sume importante, care, iată, se transformă în șanse la viață, iar azi suntem onorate să anunțăm parteneriatul cu Raiffeisen Bank, alături de care pornim la drum, pentru a împlini următorul vis: primul campus medical adevărat, din România, care va asigura condiții moderne de tratament pentru toți copiii care ajung la spitalul Marie Curie, indiferent de patologie”, a menționat și Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruiește Viață.

Contribuția către asociație este o donație din partea băncii, necondiționată de valoarea tranzacției pe care clientul o face cu cardul.

Raiffeisen Bank estimează că în perioada următoare se vor realiza aproximativ 100 de milioane de tranzacții cu Cardul Galben care face bine, ceea ce va face ca suma donată să depășească 200.000 de euro, suplimentar față de donația de 1 milion.