Raiffeisen Bank a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al Insight Investment, una dintre cele mai mari firme de asset management din lume, în vânzarea Thames Farming Enterprises (TFE), operator de top în agricultura românească, către African Industries Group, o companie de tip holding diversificată. Detaliile tranzacției nu au fost făcute publice.

„Raiffeisen Bank a acționat ca partener și consilier, jucând un rol cheie în închiderea cu succes a acestei tranzacții” a comentat Jane Ivinson, Consilier General și membră a Comitetului Executiv al Insight

TFE este alcătuită din trei ferme și o firmă de management: Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management (AFM), toate situate în județul Călărași și administrând aproximativ 14.000 hectare de pământ și cu o producție de peste 50.000 tone de cereale pe an. 

„Rămânând aproape de acest business în ultimii 10 ani, am fost încântat să observ că a evoluat în ceea ce este astăzi: liderul de agribusiness din Europa de Sud-Est și din România. Suntem onorați că am avut această ocazie, din nou, de a sprijini vânzătorii și compania să treacă la următoarea etapă de dezvoltare și, de asemenea, să contribuim la consolidarea sectorului agricol românesc” a menționat Octavian Goga, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking. 

African Industries Group este un holding global și diversificat, deținut în totalitate de către frații Raj și Alok Gupta, cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest. În România, compania activează în agribusiness, distribuție de echipamente și utilaje agricole, dezvoltare și investiții imobiliare.

„Această tranzacție reprezintă un pas important în angajamentul nostru de a continua să investim în România. Suntem permanent preocupați de îmbunătățirea și modernizarea practicilor noastre de agricultură sustenabilă, concentrându-ne pe irigarea și conservarea solului. Având know-how specializat despre cele mai recente îmbunătățiri tehnologice, prin compania noastră Agroconcept, distribuitor a câtorva branduri globale de echipamente agricole în România, ne ajută în dezvoltarea celor mai moderne și eficiente metodologii de însămânțare și recoltare a culturilor. Căutăm activ oportunități de investiții în afaceri agricole pentru a ne mări suprafață administrată în zona fermelor noastre, dar și în alte regiuni ale țării. De asemenea, ne uităm la investiții în zone care pot aduce valoare adăugată în materie de produse agricole” a spus Raj Gupta, Președinte al African Industries Group

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank este de 15 ani în topul bancherilor de investiții din România, finalizând cu succes tranzacții de fuziuni și achiziții (M&A) pentru clienți precum Wirecard România, Brikston, Star Storage, Alisa Farm, Delaco etc.

Echipa de proiect care a închis cu succes tranzacția a fost alcătuită de către Octavian Goga, Senior Director, Mihaela Cutica, Director și George Albu, Analist. 

Credit foto: Photo 84090367 © Fotoluminate | Dreamstime.com


Nicio afacere nu va mai exista în următorii 30 de ani dacă nu va mai fi sustenabilă. Descoperă viitorul și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!