UniCredit a coordonat cu succes în calitate de Coordonator Global și consultant exclusiv ESG listarea Premier Energy la Bursa de Valori București. Este cea mai mare listare pe bursa locală a unei companii cu capital privat din 2017 până în prezent, fiind o tranzacție de referință pentru Europa Centrală și de Est.

Premier Energy este una dintre companiile de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are în proprietate, administrare sau dezvoltare în România și Moldova peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice din surse regenerabile, fiind una dintre afacerile cu cea mai rapidă creștere în furnizarea de energie electrică regenerabilă.

De asemenea, grupul este al treilea cel mai mare distribuitor și furnizor de gaze naturale din România și cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, deservind peste 70% din populația Republicii Moldova. În urma achiziției recente a afacerii de furnizare CEZ Vânzare, compania deservește un total aproximativ de 2,4 milioane de clienți în aria de furnizare de energie electrică și gaze naturale în România și Moldova, marea majoritate fiind gospodării și întreprinderi mici.

În urma unui exercițiu cuprinzător de marketing, UniCredit a reușit să extindă și să asigure o cerere internațională notabilă, valorificând dialogul strategic, cât și expertiza sectorială şi ESG.

UniCredit, în rolul său de consilier ESG al Premier Energy – fiind primul mandat în regiunea Europei Centrale si de Est – a consiliat compania în legătură cu guvernarea ESG, susținând strategia de decarbonizare. Acest lucru s-a dovedit a fi esențial pentru menținerea angajamentul investitorilor-ancoră.

Această listare reprezintă cea de-a treia tranzacție a băncii executată în ultimii 2 ani în România, consolidând reputația UniCredit ca partener de încredere și colaborator cheie la succesul general al tranzacției.