Continuând abordarea din ultimii 19 ani, de suport pentru proiecte cu impact social și de inovare, UniCredit relansează Fundația sa cu un nou obiectiv și o nouă echipă de guvernanță.

Înglobând obiectivul Grupului UniCredit de a susține comunitățile să progreseze, Fundația UniCredit își propune să contribuie la descătușarea potențialului următoarelor generații europene. Fundația va acționa pentru a oferi tinerilor din Europa noi oportunități educaționale și șanse egale, precum și sprijinul de care au nevoie pentru a avea succes în lumea academică și profesională.

Aceste activități reprezintă, în plus, o pârghie importantă în contextul strategiei sociale a Grupului și fac parte din angajamentele și strategia ESG. Pentru a continua această călătorie, Andrea Orcel a fost numit președinte pentru următorii trei ani, ca succesor al președintelui în funcție Maurizio Beretta. Giorgio Barba Navaretti a fost nominalizat în funcția de vicepreședinte și Silvia Cappellini ca nou director general.

„Educația este esențială. Este un factor cheie pentru viitorul Europei și este responsabilitatea noastră ca instituție să identificăm, să sprijinim și să îi susținem pe tinerii noștri – acele persoane care vor pune bazele progresului și succesului Europei în anii următori. Este obiectivul băncii noastre să susțină comunitățile să progreseze și este angajamentul nostru să promovăm progresul social, în conformitate cu strategia și planul nostru strategic de ESG”, spune Andrea Orcel, președinte al Fundației UniCredit și CEO al Grupului UniCredit.

Datorită rețelei sale extinse în toate sectoarele din domeniul educației, precum și a expertizei internaționale și cunoașterii profunde a comunităților locale, Fundația va selecta partenerii potriviți pentru a sprijini și participa la inițiative care vizează combaterea abandonului școlar, creșterea capacității de angajare, încurajarea participării la studii universitare şi promovarea studiului şi cercetării.

Serenella De Candia, UniCredit Group Compliance Officer, își va păstra rolul de membru al Consiliului de Administrație care este compus din 9 membri internaționali, dintre care 6 sunt nou aleși: Katharina Gehra, Szilvia Gyurkó, Roberto Kutić, Dorith Salvarani-Drill, Gerry Salole și Klaus Schwertner.

Consiliul de Audit și Supraveghere îi reconfirmă pentru următorii trei ani pe: Giorgio Loli, în calitate de președinte, Elisabetta Magistretti și Michele Paolillo. Comitetul Științific va continua să fie condus de profesorul Marco Pagano și va fi compus din 11 membri suplimentari.

Foto: Dreamstime