Mastercard l-a numit pe Bartosz Ciolkowski în funcția de Director General pentru Europa de Sud-Est.

Din noul său rol, Ciolkowski va fi responsabil de implementarea strategiei în întreaga regiune, care include Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Israel, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, România și Serbia, de dezvoltarea plăților electronice și de colaborarea cu partenerii privați și guvernamentali.

Cine este Bartosz Ciolkowski ?

Ciolkowski s-a alăturat echipei Mastercard în 2005. Anterior a deținut rolul de Director General al Mastercard Polonia, unde a contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului plăților electronice, precum și la extinderea rețelei de acceptare.

Acesta a jucat un rol esențial în înființarea Fundației Cashless Poland și în investiția Mastercard în Standardul de Plăți Polonez (PSP), proprietarul BLIK. De asemenea, a coordonat afacerile Mastercard pe piețele din Cehia și Slovacia.

Odată cu noua sa numire, Ciolkowski se alătură echipei de conducere a Mastercard Europe.

„Este o plăcere absolută să-l anunț pe Bartosz ca Director General pentru Europa de Sud-Est. Contribuția sa la dezvoltarea unui ecosistem dinamic de plăți în Polonia a fost extrem de valoroasă și nu avem nicio îndoială că numirea sa va fi esențială pentru sectorul plăților electronice din Europa de Sud-Est”, a spus Mark Barnett, Președinte, Mastercard Europe.

Ciolkowski este în prezent membru al consiliului de supraveghere al Standardului de Plăți Polonez, statut pe care va continua să îl dețină. De asemenea, își va păstra rolul de membru al consiliului de supraveghere al Fundației Cashless Poland.

Până la alegerea succesorului lui Bartosz, acesta va continua să gestioneze operațiunile Mastercard în Polonia.