Românii pot investi, de luni, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,75%, informează Ministerul Finanţelor. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

De asemenea, între 12 februarie 2024 - 8 martie 2024, titlurile pot fi cumpărate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, iar între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 în mediul urban şi 12 februarie 2024 - 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, potrivit Agerpres.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Românii care doresc să-şi investească economiile în titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor pot consulta Ghidul investitorului.