Mastercard Bank of the Year, una dintre cele mai prestigioase competiții ale sectorului financiar-bancar, revine în 2024 cu noi categorii.

Competiția, organizată de Mastercard și susținută de wall-street.ro, ajunge în acest an la ediția a VI-a, și continuă tradiția de a premia performanțele extraordinare ale instituțiilor financiare bancare și nebancare din România și de a recunoaște meritele liderilor din industria locală. La ce categorii luptă în acest an instituțiile financiare?

Articol realizat de Wall-Street.ro.

Proiectul Mastercard Bank of the Year a fost lansat în 2016 pentru a recunoaște meritele și realizările instituțiilor financiar-bancare și non-bancare din România. În scurt timp, a devenit cea mai prestigioasă competiție a sectorului financiar-bancar românesc, zeci de bănci, fintech-uri și instituții nebancare înscriindu-se în competiție cu proiectele și inovațiile pe care le-au lansat.

„Ultimul an a adus un context economic dinamic, în care consumatorii au devenit mai atenți la alocarea resurselor financiare, prioritizând experiențele în detrimentul achiziției de bunuri. Concomitent, transformarea digitală, bazată pe inteligență artificială, supercalculatoare și automatizare, continuă să modeleze toate aspectele vieții moderne, fiind fundamentul pentru dezvoltarea durabilă a societății. Toate aceste evoluții se reflectă la nivelul sistemului financiar local și în categoriile ediției din acest an a Mastercard Bank of the Year, competiția care celebrează excelența în sectorul financiar-bancar din România. De șase ediții, Mastercard Bank of the Year aduce împreună mediul de business, instituțional, nonguvernamental și cel academic, devenind o comunitate valoroasă pentru schimb de idei și networking”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România și Croația.

Instituțiile financiare bancare și non-bancare, precum și fintech-urile din România, se pot înscrie la Mastercard Bank of the Year ediția 2024 până pe data de 26 aprilie 2024, prin completarea și transmiterea formularelor de aplicație pentru fiecare categorie, la adresa de e-mail Mastercard.BankoftheYear@golin.ro.

Formularele de înscriere pot fi descărcate de pe www.mastercard.ro/bankoftheyear, iar aplicațiile vor fi analizate de către un juriu independent, ce va fi anunțat într-un alt articol dedicat acestei competiții.

Care sunt categoriile Mastercard Bank of the Year

Băncile, fintech-urile și instituțiile nebancare vor concura în acest an la 16 categorii de concurs. Ediția 2024 vine cu noi surprize, pe lângă categoriile clasice, instituțiile financiar-bancare vor putea concura la categoria „Cel mai bun produs de economisire” și „ Instituția financiară cea mai promptă în soluționarea solicitărilor clienților”. Iată cele 16 categorii de concurs din acest an:

 • Banca Anului
 • Bancherul Anului (votul juriului)
 • Cea mai populară bancă a anului (votul publicului - cititorii wall-street.ro)
 • Cea mai consistentă activitate de mediu
 • Cel mai bun program de loialitate al unei instituții financiare
 • Cea mai inovatoare instituție financiară
 • Cel mai vizibil susținător al culturii
 • Cea mai activă instituție financiară în susținerea educației financiare
 • Campania de marketing și comunicare financiară a anului
 • Cea mai bună instituție de Premium Banking a Anului
 • Cea mai bună bancă corporate a anului
 • Cel mai bun suporter al IMM-urilor
 • Cel mai bun flux de digital onboarding (new client)
 • FinTech-ul românesc al anului
 • NEW Cel mai bun produs de economisire
 • NEW Instituția financiară cea mai promptă în soluționarea solicitărilor clienților

La categoria „Cea mai populară bancă a anului” vor fi înscrise automat băncile active pe teritoriul României, pe parcursul anului 2023, iar publicul wall-street.ro va putea vota pentru ca una dintre aceste instituții să ridice acest trofeu.

Dacă reprezinți o bancă sau o instituție financiară nebancară, te încurajăm să analizezi fiecare categorie și să aplici până la data limită AICI, pentru a participa la această nouă ediție a Mastercard Bank of the Year.

Ca de obicei, evaluările vor fi realizate de către experți cu renume din diferite industrii conexe sectorului financiar-bancar, iar jurații vor accesa aplicațiile și datele financiare din conținutul acestora, în baza unor contracte de confidențialitate.

Articol realizat de Wall-Street.ro.