Google Pay va fi disponibil, din 29 octombrie 2021, tuturor utilizatorilor de carduri Visa și Mastercard emise de Libra Internet Bank, persoane juridice și persoane fizice.

„Ne bucurăm să le oferim clienților Libra Internet Bank această modalitate sigură și flexibilă de plată prin intermediul dispozitivelor cu sistem de operare Android. În acest fel, extindem oferta băncii în ceea ce privește modalitățile de plată și răspundem în mod direct așteptărilor clienților noștri”, a spus Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Google Pay este un portofel digital și un sistem de plată online dezvoltat de Google pentru a face posibile achizițiile în aplicații, cumpărăturile online, plățile și retragerile de numerar contactless prin intermediul dispozitivelor compatibile.

„Adopția plăților efectuate cu telefonul mobil a înregistrat un avans considerabil în ultima perioadă, tot mai mulți consumatori alegând să tranzacționeze zilnic cu ajutorul soluțiilor mobile wallet. Alături de Libra Internet Bank, facem încă un pas în direcția digital banking pe plan local, oferindu-le posesorilor de card cea mai bună experiență de plată, în deplină siguranță, prin simplitate, rapiditate și confort”, a spus și Elena Dincă, Account Manager în cadrul Mastercard România.

În vederea înrolării, clienții băncii trebuie să dețină un cont Google activ și un dispozitiv cu sistem de operare minim Android 5, care asigură acces la serviciile Google și la tehnologia NFC. Detalii aici.  

„Cu aplicația Google Pay, clienții persoane juridice de la Libra Internet Bank vor putea acum să plătească oriunde sunt acceptate cardurile Visa - în magazinele fizice, cele virtuale sau direct din aplicație. Visa, prin capabilitățile sale tehnologice, facilitează conectarea cardului Visa la Google Pay într-un mod simplu, rapid și sigur. Astfel, plățile în magazine și la comercianții online sunt simple și ușor de făcut, oferind aceleași beneficii și măsuri de protecție clienților ca în cazul oricărei plăți cu cardul Visa. În contextul în care multe țări europene înregistrează creșteri anuale ale tranzacțiilor online, lansarea Google Pay are loc în cel mai potrivit moment”, a afirmat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul. Banca acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.