Libra Internet Bank a acordat o finanțare de 82,7 milioane lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în județul Mureș de către Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International B.V.).

Proiectul include patru parcuri solare, care sunt amplasate pe o suprafață de aproximativ 82 de hectare în patru comune din județul Mureș. Numărul total de panouri fotovoltaice este de aproape 80.000. Energia produsă de această centrală fotovoltaică este suficientă pentru a asigura consumul necesar pentru mai mult de 19.000 de locuințe.

Libra Internet Bank a finanțat în ultima perioadă mai multe proiecte pentru producția de energie regenerabilă. Banca oferă companiilor interesate, printre altele, consultanță tehnică și juridică, analiză de fezabilitate și nu condiționează creditarea de încheierea unor contracte PPA (Power Purchase Agreement).

„Libra Internet Bank are expertiza necesară pentru a contribui cu succes la realizarea marilor proiecte de energie regenerabilă, cum este și acesta, atât de necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Încă de la stadiul de idee și inclusiv după finalizarea proiectului, specialiștii noștri sunt alături de companiile interesate să investească în energie verde. Le oferim clienților noștri consultanță tehnică și juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului și mai ales rapiditatea și flexibilitatea pe care le impune acest domeniu. DRI este un foarte bun partener și suntem recunoscători pentru modul profesionist și pozitiv în care am lucrat împreună pentru un proiect atât de important", a spus Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

John Stuart, Chief Executive Officer DRI, a explicat că proiectul Glodeni, primul proiect solar al DRI, este operațional din ianuarie anul acesta. DRI intenționează să dețină un portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă în România.

DRI este o companie dedicată accelerării tranziției energetice în Europa Centrală, de Est și de Sud - regiuni care au nevoie de o dezvoltare a energiei regenerabile pentru a-și atinge obiectivele Net-Zero. Cu sediul central la Amsterdam, DRI face parte din DTEK Group,cel mai mare investitor privat în sectorul energetic al Ucrainei.

DRI urmărește un portofoliu de 5 GW de proiecte din surse regenerabile concentrate pe Italia, Polonia, România și Croația.