În plin trend al sistemului de creditare „Buy Now, Pay Later", care evită cardul clasic de credit, Jean-Michel Goncalves, CEO la Oney Bank, unul dintre jucătorii importanți ai pieței, a vorbit despre perspectivele adoptării acestui gen de produs în România și nu numai.

Oney este o instituție financiară, deținută de grupul bancar BPCE (50,1%) și Auchan Holding(49,9%), ce oferă românilor posibilitatea de a face cumpărături în rate fără dobândă prin intermediul soluției 3X4X Oney.

Românii pot apela la această soluție pentru a plăti în trei sau patru rate, fără dobânda la magazinele partenere, indiferent că aleg să cumpere offline din magazinele fizice, fie că vor să facă cumpărături online. O diferență importantă este dată de faptul că pentru a apela la acest instrument financiar nu trebuie să își facă un card separat, de credit, ci pot folosi cardul de debit, de pe care vor fi plătite ulterior ratele.

„Referitor la piața locală, avem o dezvoltare puternică, iar motivele pentru aceasta sunt mai multe. Din punct de vedere al clientului, Oney are un produs ușor de utilizat și înțeles. Și rapid, poate dura doar 20 de secunde aprobarea unei achiziții, cu un card de salariu deja salvat. De cealaltă parte, retailerii și-au crescut valoarea coșului de vânzări, undeva în jur de 15%. Educarea publicului, când vine vorba despre cum funcționează BNPL și beneficiile sale, e și ea tot mai penetrantă. Deci, în câțiva ani, o bună parte din creditarea clasică va fi înlocuită cu BNPL. De asemenea, domeniile unde BNPL poate ajunge sunt foarte diverse. Oney e are deja partaneri farmacii sau clinici, spre exemplu. Orice industrie poate adopta acest gen de produs", a spus Goncalves.

În același timp, piețele din Europa de Vest și piețele mai dezvoltate înregistrează un grad de penetrare a soluțiilor de „Buy now, pay later” de până la 20% în rândul industriei de e-commerce, iar principalele industrii către care Oney Bank a mers sunt IT&C, Furniture, DIY(do-it-yourself), ca mai apoi să se uite și către partea de servicii.

Vezi mai jos înregistrarea completă a panel-ului „The case for BNPL in Eastern Europe", la care au mai participat Laura Vizir, Chief Product Office la tbi Bank și Alexandru Balaci, CEO la Revo Technologies România.


+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu