VTEX și Stripe continuă parteneriatul pentru a ajuta brandurile și retailerii să ofere clienților cele mai populare metode de plată, indiferent de zonele în care operează. Integrarea dintre cele două companii este acum disponibilă pentru toți clienții VTEX, ca soluție Plug and Play. Stripe este o companie tehnologică ce construiește infrastructură economică digitală. Afacerile de toate dimensiunile - de la startup-uri mici la companii publice - folosesc software-ul pentru a accepta plățile și a-și gestiona afacerile online.

De acum înainte, clienții globali ai VTEX pot procesa plăți online cu Stripe direct printr-un plug-in al platformei VTEX Commerce. Integrarea funcționează în toate țările în care operează ambele companii, inclusiv în România, dar și în Bulgaria, Regatul Unit, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Brazilia, Mexic, SUA și Singapore, oferind opțiunea de plată în 135 de monede diferite.

Ca urmare a acestui parteneriat, comercianții VTEX pot accepta acum și Google Pay, alături de alte portofele digitale precum Apple Pay, dar și alte opțiuni tradiționale, cum sunt cardurile de credit și debit. De asemenea, clienții VTEX vor putea accesa produsele Stripe, inclusiv instrumentul antifraudă Stripe Radar, care ajută la detectarea și blocarea fraudei pentru orice tip de business, folosind machine learning.

Întrucât magazinele online își extind constant metodele de plată, colaborarea dintre VTEX și Stripe le permite atât afacerilor locale, cât și celor globale, să țină pasul cu tendințele pieței și să crească ratele de conversie printr-o gamă diversă de opțiuni de plată, potrivite pentru preferințele oricărei persoane.

„Consumatorii vor din ce în ce mai mult confort, așa că noi ne menținem angajamentul de a oferi platforma de comerț digital care ajută retailerii să fie relevanți în piață. Acest parteneriat global ne permite să îmbunătățim ecosistemul plăților, oferind brandurilor și retailerilor un upgrade al strategiilor lor de plată și a experiențelor de checkout, elemente cheie pentru o operațiune de comerț”, spune Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

VTEX furnizează o platformă enterprise de comerț digital. Înființată în Brazilia, VTEX se extinde la nivel global, fiind lider în accelerarea transformării comerțului digital din America Latină. Platforma VTEX este concepută în conformitate cu standarde și funcționalități de tip enterprise-level, iar în prezent sunt peste 2.000 de clienți care au peste 2.500 de magazine active în 32 de țări.