Instant Factoring a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru cea mai bună platformă de factoring digital din Europa Centrală și de Est, acordat de SME Banking Club Europe.

Instant Factoring a câștigat, la categoria instituțiilor financiare-nonbancare, împreună cu Monevia, o soluție digitală de factoring din Polonia, premiul pentru cea mai bună platformă de factoring, o nouă certificare că soluția oferită de fintech-ul românesc este opțiunea potrivită pentru IMM-urile care au nevoie de o sursă de finanțare alternativă.

Fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici şi mijlocii încheie anul cu o creștere semnificativă, reușind să finanțeze cu 55% mai mulți clienți în 2022 față de 2021.

„Instant Factoring a reușit și în 2022 să facă ceea ce și-a propus la început de drum: să fie un sprijin constant pentru antreprenorii din România. Cu atât mai mult acum, când traversăm o perioadă de incertitudine economică, este important să oferim tot suportul necesar IMM-urilor în așa fel încât antreprenorii să se poată concentra pe ceea ce este cu adevărat important: protejarea și dezvoltarea afacerii lor”, spune Cristian Ionescu (foto), CEO Instant Factoring.

În 2022, industria transporturilor și cea a construcțiilor au apelat cel mai mult la Instant Factoring pentru finanțarea facturilor. Cu toate acestea, cele mai importante creșteri au fost înregistrate în domeniul IT, unde au fost aprobate cu 400% mai multe cereri de finanțare față de anul precedent și în industria imobiliară, care a avut o creștere de 500% a cererilor de finanțare aprobate.

„În mod tradițional, transportatorii și firmele din domeniul construcțiilor apelează cel mai mult la Instant Factoring. În aceste industrii termenele lungi de plată îngreunează mult activitatea companiilor, iar factoringul s-a dovedit a fi de multe ori soluția potrivită. Cu toate acestea, în 2022 am înregistrat creșteri mari în ceea ce privește numărul de cereri aprobate și în alte industrii: IT, agricultură și imobiliare. Suntem pregătiți ca și anul viitor să fim la dispoziția companiilor care au nevoie fie de o soluție care să îi ajute să gestioneze situațiile imprevizibile, fie de o nouă cale prin care își pot crește business-ul”, adaugă Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

+

Instant Factoring oferă soluţii digitale de finanţare afacerilor mici, care au nevoie de capital de lucru pentru rulajele lunare sau pentru dezvoltări punctuale, transformând în lichidităţi facturile aflate în termenul de plată, de la șapte la 90 de zile. Decizia de finanţare este luată într-un interval de două ore, iar în maxim 24 de ore clientul primeşte banii în cont. Tot procesul se desfăşoară online.

Instant Factoring este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance, cu sediul la Londra. Startupul subliniază că este o instituție financiară nebancară (IFN) înregistrată la Banca Națională a României.