Instant Factoring, un fintech de factoring digital românesc, primește o nouă rundă de investiții în valoare de 600.000 euro, suma reprezentând o oportunitate pentru a studia piețele internaționale în vederea extinderii.

Printre investitori se numără și MicroEurope, companie care își propune să aducă resursele și expertiza membrilor săi în sectorul microfinanțărilor din Europa. Pentru MicroEurope, Instant Factoring este prima investiție din România și în urma acestui parteneriat va ocupa o poziție în boardul Instant Factoring.

„Această nouă rundă de finanțări este o oportunitate care ne va permite să studiem piețele internaționale în vederea extinderii. În plus, ne oferă încredere și ne confirmă încă o dată că suntem un pilon important în sectorul finanțărilor din România. Ne propunem ca în viitorul apropiat să lansăm și o nouă linie de business, cea a micro-creditelor pentru companiile mici, cu cifră de afaceri de până în două milioane de euro”, spune Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring (foto).

Parteneriatul aduce beneficii pentru ambele părți: Instant Factoring are acum acces la expertiza specialiștilor MicroEurope, ceea ce îi va permite să își extindă gama de produse financiare, iar MicroEurope adaugă în portofoliu său un fintech inovator, care își va continua misiunea de a oferi servicii financiare și sprijin antreprenorilor din România.

„Investiția MicroEurope în Instant Factoring este prima investiție de fonduri și încredere într-o instituție de microfinanțare de tip fintech din Europa de Est, aflată în stadiul de dezvoltare. Până acum, niciunul dintre ceilalți investitori sociali din sectorul microfinanțărilor din România nu a îndrăznit să se uite la acest segment nou aflat în dezvoltare, în special în Europa de Est. Aceast investiție este un exemplu și o declarație puternică pentru ceilalți investitori sociali europeni”, completează Maria Doiciu, consilier al Asociației Române de Microfinanțare și unul dintre finanțatorii MicroEurope.

+

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring digital din România, dedicată IMM-urilor și este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring oferă servicii de finanțare alternativă și este acreditată de BNR. Compania își propune să sprijine dezvoltarea micilor antreprenori prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei.