ING Bank România a acordat facilități de credit în valoare de 10 milioane de euro companiei 595° Solutions – subsidiara din Brașov a unui grup german care creează, de peste 70 de ani, produse din aluminiu și magneziu pentru sectorul auto, electromobilitate, tehnică medicală și aviație.
Cu fondurile primite, compania vizează creșterea activității de producție pe piața din România. Noua fabrică din Brașov va avea o suprafață de 20.000 de metri pătrați și va beneficia de echipamente de ultimă generație. Produsele dezvoltate de companie sunt distribuite în 30 de țări din Europa, America și Asia. În plus, compania are în plan angajări: „Planurile noastre de viitor includ dublarea capacității de producție, precum și crearea de noi locuri de muncă, de la 250 la 550 de angajați la noua fabrică din Brașov”, spune Arne Amann, CEO al companei 595° Solutions.
Citește și:
„595° Solutions se diferențiază prin numeroase inovații, precum realizarea de componente pentru îmbunătățirea autonomiei mașinilor electrice, de piese pentru aeronave, care trebuie să îndeplinească cerințe foarte ridicate, dar și produse precise pentru tehnologia medicală. Parteneriatul cu 595° Solutions a început în anul 2023. Îi vom susține în continuare pentru a crește pe piața din România și pentru a valorifica noi oportunități de afaceri”, spune Codin Negovan, Head of Sales Network Business Banking, în cadrul ING Bank România.
Motorul electric este considerat motorul viitorului. Pentru a obține o îmbunătățire a autonomiei, vehiculele electrice necesită baterii de mari dimensiuni care măresc semnificativ masa vehiculului. Conceptele de construcție ușoară și aliaje speciale pentru carcasele de baterii, dezvoltate de 595° Solutions, reduc greutatea și costurile pentru producători și cumpărători.
Citește și:
În același timp, sustenabilitatea reprezintă o prioritate pentru companie. Aliajele de aluminiu turnate sunt lipsite de materiale primare, fiind fabricate din materiale 100% reciclate. De asemenea, aluminiul reprezintă o alternativă ecologică, fiind de aproximativ trei ori mai ușor decât oțelul, ceea ce reduce consumul de carburant pentru multe produse finale, iar în ceea ce privește utilizarea magneziului, produsele finale dezvoltate de companie sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.