De câte ori nu v-ați trezit într-o situație în care aveați nevoie de bani cash și v-ați dat seama că nu mai aveți? Că ați uitat să scoateți, că v-ați obișnuit să plătiți cu cardul, cu telefonul sau cu ceasul?

Odată ce ne-am obișnuit cu plățile digitale, ne este tot mai greu să mai umblăm cu bani la noi, pentru că știm că în multe locuri putem folosi telefonul, nici măcar nu mai este nevoie de card.

Așa cum o să vedeți și în materialul video de mai jos, tot mai mulți oameni s-au obișnuit să folosească plățile digitale pentru că sunt la îndemână, sunt rapide și nu mai este nevoie să îți faci griji că ți-ai uitat portofelul acasă sau că nu ai bani scoși.

Și pentru a afla cât de mulți oameni sunt obișnuiți cu acest gen de plăți, am întrebat 100 de români care este părerea lor despre... o viață „cashless”.

  • 66,3% dintre aceștia folosesc zilnic mobile sau internet banking, în timp ce 27,6% doar săptămânal. Cei mai mulți fac plăți, transferuri între conturi sau cumpără diverse servicii.
  • 82,7% dintre utilizatorii care au răspuns întrebărilor noastre folosesc mobile banking.
  • Aproape jumătate dintre românii întrebați folosesc cash din când în când, în timp ce 26,5% folosesc săptămânal. Doar 12,2% folosesc bani lichizi zilnic.

Scriam recent despre faptul că ING Bank a lansat o ofertă pentru tineri, care se bazează foarte mult doar pe instrumentele digitale, pentru că vorbim despre o generație digitală nativă.

De altfel, multe dintre instrumentele băncii sunt gândite pentru ca un utilizator să aibă o viață „cashless”.

Ce presupune viața „cashless”?

Să faci toate operațiunile legate de bani din câteva click-uri, fără bătăi de cap și să ai mai mult timp pentru tine.

Totul începe cu aplicația de mobile banking, care, odată descărcată pe telefon, începe să își arate beneficiile imediat. Dacă ești client ING Bank știi deja ce poate face Home Bank.

Dacă încă nu ești client, atunci poți parcurge imediat procesul de înrolare.

Odată deschis contul, poți opta pentru un card virtual, care poate fi folosit imediat în Apple Pay, Google Pay, poți activa un serviciu de plată cu telefonul (ING Pay) sau poți opta pentru un card fizic, care vine acasă în câteva zile.

Ce facem mai departe?

Plățile între utilizatori se fac instant, prin numărul de telefon sau către clienții altor bănci, dacă banca este parteneră în sistemul Alias Pay, doar cu numărul de telefon. Dacă banca unui utilizator nu este în sistemul Alias Pay, atunci se poate un transfer bancar obișnuit.

Pentru că ING Bank vrea ca transferurile să devină cât mai ușoare, a creat 2 modalități rapide, pentru a-ți fi cât mai la îndemână. Dacă plătești chiria, întreținerea, rata, ele pot fi salvate ca plăți recurente, astfel că data viitoare, din meniul de plăți recurente, poți să înveți aplicația să facă plata în mod obișnuit la data aleasă de tine sau poți seta un direct debit.

O altă facilitate nouă introdusă recent în meiul de plăți sunt plățile pe care el facem frecvent și care, printr-un singur click, pot fi refăcute, cu sumele dorite de noi.

Plățile se pot face și printr-un cod QR, clienții ING pot scana codurile și plata se face instant.

Ce fac dacă am nevoie de bani în plus?

Un utilizator poate opta pentru un overdraft 100% digital direct din aplicație, fără să mai fie nevoit să meargă în sucursală. Sau poate solicita un card de credit pentru cumpărături, un credit de nevoi personale sau pot încerca să afle câți bai poți lua dacă vor un credit ipotecar, cu ajutorul pre-aprobării financiare.

Aplicația îți oferă o serie întreagă de instrumente, de la asigurări, la depozite și alte produse de economisire.

Iar un lucru foarte important, chiar dacă neplăcut pentru instituția financiară, este că permite utilizatorilor să închidă orice produs în același mod, digital, fără să mai fie nevoie să facă alte drumuri la bancă.

Viața „cashless” poate fi obținută ușor, odată ce banii tăi sunt deja digitali. Este nevoie doar ca restul furnizorilor să fie și ei înrolați în această lume digitală și atunci nu o să mai avem nevoie de cash. Simplu și rapid.

Așa că stai informat și alege inteligent!

Foto: Dreamstime