AROBS Transilvania Software preia integral Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat și outsourcing, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea. În urma finalizării tranzacției, grupul AROBS își va consolida prezența în zona de Vest a României și are în vedere creșterea prezenței pe piețele din Germania, Austria și Elveția.
Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna octombrie a acestui an, precum și finanțare bancară.
„Strategia noastră este să continuăm să ne extindem atât la nivel național, cât și internațional prin realizarea de achiziții de companii IT cu care să dezvoltăm sinergii în zona de expertiză de software și în special pe enterprise solutions. Berg Software este un jucător important local, cu prezență în Timișoara, Oradea și Lugoj, care completează atât dimensiunea geografică prin deschiderea unui alt cap de pod în Vestul României, dar și deschiderea către piețele din Germania, Austria și Elveția, unde compania este extrem de bine poziționată și unde ne dorim să creștem prezența AROBS. Berg își va păstra independența operațională, un alt aspect important din strategia de achiziții AROBS. Ne dorim să avem alături de noi, in Grupul AROBS, companii precum Berg, unde managementul este unul participativ și colaborativ, cu obiective clare de performanță,” a spus Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.
Berg Software a fost fondată în anul 1991 sub denumirea Berg Computers, având inițial obiectiv principal de activitate furnizarea de echipamente PC. Începând cu anul 1994, compania a intrat pe piața de servicii de dezvoltare software, reușind ca în 1998 să lanseze primul produs pentru piața din România, o soluție de tip ERP.
Citește și:
În anul 2020, Berg Software a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei, din activitatea de dezvoltare software în zona de Enterprise. De-a lungul celor 30 de ani de existență, compania a realizat cu succes peste 2.700 de proiecte pentru peste 750 de clienți locali și internaționali. Berg este deținută de familia Berg, Rodica Berg ocupând și poziția de CEO a companiei. Compania va fi condusă în continuare de Rodica Berg împreună cu ceilalți membri ai echipei de management.
Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de Șerban Roman, Smart Resources, M&A advisor,în timp ce Lion Link Advisory și Colman Tax au realizat due diligence financiar și fiscal. Berg a fost asistată de PwC în procesul de due diligence financiar și fiscal. Pentru această tranzacție, firma de avocatură Wolf Theiss a consiliat AROBS, iar RTPR a asistat Berg Software.
Citește și:
Echipa de avocați RTPR a fost formată din Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Associate) și a acordat consultanță cu privire la toate etapele procesului de vânzare – structurare, due diligence, documentele tranzacției. Echipa a beneficiat, de asemenea, de sprijinul Ianitei Țui (Counsel) pentru aspecte de real estate și al lui Vicu Buzac (Senior Associate) cu privire la aspectele de proprietate intelectuală.
În prezent, AROBS se află în expansiune continuă și în fază avansată a negocierilor pentru achiziția mai multor companii care operează în domeniul serviciilor software, sau care dețin și operează soluții pentru optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto.
În luna octombrie 2021, AROBS a anunțat închiderea cu succes a celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, reușind să atragă suma de 74,2 milioane de lei de la investitori. Acțiunile companiei vor debuta la Bursa de Valori București sub simbolul bursier AROBS până la finalul anului.
Citește și:
AROBS Transilvania Software este o companie românească specializată în furnizarea de servicii software și soluții pentru industrii diverse, cu peste 8000 de parteneri din Europa, America și Asia. AROBS este prezentă în 7 locații în România și 7 din străinătate, iar sute de specialiști AROBS construiesc soluțiile viitorului în industriile automotive, clinical trials, travel, IoT, Fintech, Enterprise.
Sectorul IT românesc atrage investiții
RPTR a făcut o trecere în revistă a tranzacțiilor recente de M&A în care a oferit consultanță și menționăm aici:
- Fondatorii companiei Keez în vânzarea pachetului majoritar către grupul Visma, una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de produse software din România, originară din Norvegia;
- 123FormBuilder și asociații societății, Catalyst Romania, Florin Cornianu și Adrian Gheară, cu privire la investiția în companie de către 212, un fond de investiții de tip venture capital specializat în companii din tehnologie;
- Acționarii Intelligent IT, companie cunoscută pentru softul de facturare SmartBill, în legătură cu vânzarea afacerii către grupul Visma, un gigant norvegian din industria software;
- AROBS Transilvania, lider de piață în dezvoltarea de produse și servicii software, referitor la achiziția SAS Grup și UCMS România;
- Catalyst Romania, fondul de private equity administrat de 3TS Capital Partners cu privire la mai multe investiții în sectorul TMT în România, printre care Avangate, Vector Watch, SmartDreamers, Intelligent IT, Marketizator Friends, Internet Corp, Vola, 123ContactForm, Green Horse Games, Simartis Telecom;
- South Eastern European Fund în legătură cu vânzarea Total Soft S.A., cel mai important producător ERP din Europa Centrală;
- Facebook în legătură cu achiziția grupului LiveRail, o companie de publicitate video online creată de un antreprenor român;
Cu o practică de Corporate/M&A recunoscută ca fiind printre cele mai bune din România și recomandată pentru expertiza sa în ghidurile juridice internaționale, Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000, echipa RTPR are o experiență cuprinzătoare în tranzacțiile din sectorul TMT (tehnologie, media, telecomunicații) adunată de-a lungul anilor în roluri variate pentru un portofoliu de clienți ce cuprinde întreg arealul TMT: tehnologie, telecomunicații, media, social media, distribuție de film, jocuri online, de la start-up-uri antreprenoriale românești până la giganții globali din industrie.