Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA, a semnat un nou acord de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare de 20 de milioane de euro. Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini companiile mici și mijlocii din România în accesarea finanțării verzi și pentru a contribui la protecția mediului, prin reducerea riscurilor climatice și concentrarea pe impactul pozitiv asupra mediului al proiectelor.

Din totalul de 20 de milioane de euro, 80% vor fi direcționați către finanțări verzi oferite clienților IMM, în timp ce 20% vor fi alocați pentru sprijinirea proiectelor implementate de companii mici și mijlocii controlate majoritar de femei, continuând astfel strategia Garanti BBVA de sprijinire a femeilor antreprenoare.

„Sunt încântat să anunț că am obținut cu succes un împrumut semnificativ de la IFC, partenerul nostru financiar international. Această realizare marchează un moment crucial în angajamentul nostru solid față de sustenabilitate, inițiative prietenoase cu natura, precum și acțiuni de sprijinire a afacerilor deținute sau conduse de femei. Cu această nouă finanțare, suntem bine echipați pentru a oferi clienților noștri opțiuni de leasing inovatoare, care îi încurajează și îi sprijină să facă achiziții durabile, conștiente față de mediu. Misiunea noastră nu constă doar în furnizarea de servicii de leasing excepționale, ci și în promovarea unor schimbări pozitive în lume, prin promovarea alegerilor sustenabile. Împreună cu partenerul nostru internațional suntem dedicați modelării unui viitor mai verde și mai durabil pentru toți”, spune Okan Yurtsever (foto), Director General, Garanti BBVA Leasing.

Garanti BBVA Leasing are o relație de parteneriat pe termen lung cu IFC, care a început în 2014 și a accesat până în prezent patru împrumuturi de la această instituție financiară. De-a lungul timpului, fondurile au fost direcționate către susținerea investițiilor în eficiența energetică și energia regenerabilă și furnizarea de sprijin financiar pentru inițiative ale companiilor predominant controlate de femei.

„Finanțarea IFC acordată Garanti BBVA Leasing va îmbunătăți accesul la sprijin financiar al IMM-urilor subfinanțate, va mări accesul la finanțare pentru afacerile deținute de femei și va susține eforturile de atenuare a schimbărilor climatice. Suntem încântați să consolidăm parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Leasing și să contribuim la creșterea portofoliului lor axat pe gen și climat", spune Ary Naïm, Manager IFC pentru Europa Centrală și de Sud.

De-a lungul anilor, Garanti BBVA Leasing a demonstrat un angajament ferm față de sustenabilitate, iar această orientare este evidentă în valorile sale de bază și practicile de afaceri. Garanti BBVA Leasing caută în mod activ să promoveze alegeri responsabile din punct de vedere ecologic în rândul clienților săi, oferind o gamă largă de opțiuni de finanțare ecologică. Prin alinierea serviciilor sale de leasing cu inițiativele ecologice, compania nu numai că sprijină practicile sustenabile, ci și împuternicește pe clienții săi să ia decizii responsabile din punct de vedere ecologic.