OTP Bank România se alătură IMM Prod, programul implementat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Obiectivul acestuia este acordarea de garanții guvernamentale de până la 90% din valoarea finanțărilor solicitate pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor către IMM-uri, inclusiv startup-uri, din zona urbană.

„Mă bucur că antreprenorii au la dispoziție o paletă diversificată de programe dezvoltate atât intern, cât și de către stat, prin intermediul Fondurilor de Garantare, adaptate nevoilor lor. Este dovada clară că înțelegem aportul incontestabil al IMM-urilor în societatea românească. În ceea ce privește Programul IMM Prod, cred că poate avea un rol esențial în planul ambițios de a transforma economia noastră de consum într-una de producție. Având în vedere experiența noastră în cadrul Programului IMM Invest și Subprogramului AGRO IMM Invest, am convingerea că vom demonstra și de această dată că suntem parteneri care depășesc în mod pozitiv așteptările”, a spus Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

IMM-urile eligibile pot obține garanții de stat de până la 90% din valoarea finanțărilor solicitate pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor pentru: încurajarea producției autohtone de bunuri de larg consum, reconversia de la intermediere la producție, digitalizarea activității sau îmbunătățirea standardelor de mediu, precum și îmbunătățirea eficienței energetice în cadrul proceselor de producție.

În plus, clienții beneficiază și de avantaje precum ajutor de stat care acoperă integral valoarea comisionului de risc și a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanției, dobândă subvenționată pe o perioadă de maximum 24 de luni, în condițiile prevăzute de legislația specifică, precum și de o componentă nerambursabilă de până la maximum 10% din valoarea finanțării garantate. 

Cei interesați pot accesa credite în valoare de maximum 10 milioane lei pentru proiecte de investiții, respectiv 5 milioane pentru capital de lucru, în condiții de cost avantajoase, pentru o gamă diversificata de cheltuieli eligibile.

Credit foto: 30622921 © Tupungato | Dreamstime.com