Garanti BBVA Credite de Consum a semnat un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), prin care își propune să sprijine românii în reducerea amprentei de carbon a locuințelor.

Mai exact, instituția financiară va oferi produse pentru clienții care doresc să își finanțeze achiziția de aparate electrocasnice eficiente energetic clasa A++++ sau îmbunătățiri eficiente energetic pentru locuințe, cum ar fi produse pentru izolarea locuințelor, ferestre eficiente energetic și panouri solare fotovoltaice (PV). Mai mult, banii pot fi folosiți și pentru achiziționarea de vehicule electrice și hibride, trotinete sau biciclete electrice.

„Schimbările climatice reprezintă o provocare serioasă la adresa existenței umane și a naturii și nu putem sta deoparte. Acordul cu partenerul nostru pe termen lung IFC ne va ajuta să ne dezvoltăm portofoliul de credite verzi, sprijinind astfel mai mulți români și, în același timp, obiectivele climatice ale țării" , a explicat Tolga Banyocu, Director General la Garanti BBVA Consumer Finance. „Suntem convinși că fiecare contribuție, indiferent cât de mică, este esențială pentru viitorul nostru și pentru generațiile următoare."

Grupul Garanti BBVA are un parteneriat pe termen lung cu IFC și a primit de-a lungul anilor mai multe împrumuturi de la această instituție financiară.

Cu toate acestea, este prima dată când banii sunt direcționați spre finanțarea persoanelor care planifică achiziții durabile și, astfel, contribuie la protejarea mediului.

„IFC îşi asumă angajamentul de a ajuta România să accelereze tranziția ecologică și să promoveze creditele de consum ca parte a instrumentelor disponibile pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice”, a afirmat și Vittorio Di Bello, Șeful Regional al IFC pe industrie pentru instituțiile financiare din Europa. El a adăugat: „Sperăm să demonstrăm astfel modul în care instituțiile financiare nebancare se pot implica în diversificarea ofertelor de produse din sectorul financiar și stimularea creșterii sectorului privat”.

IFC susține dezvoltarea sectorului privat din România de peste 30 de ani, acordând finanțări care totalizau 1.114 miliarde de dolari în iunie 2021.

Garanti BBVA Credite de Consum face parte din grupul financiar Garanti BBVA Romania, care reunește și banca Garanti BBVA și Garanti BBVA Leasing. Grupul Garanti BBVA este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărei acționar majoritar este instituția financiară Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Înființată în România în 1997, Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care își desfășoară activitatea compania Ralfi IFN S.A.) este o instituție financiară nebancară care s-a concentrat, în ultimii ani, pe finanțarea ecologică. În 2021 a lansat primul său credit verde, destinat persoanelor fizice care planifică achiziții sustenabile.

Sursă foto: Photo 190536118 © Pavel Kapysh | Dreamstime.com