Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane de lei și venituri operaționale de 521 milioane de lei.

Anul trecut, banca a înregistrat un volum total de credite de 9,2 miliarde de lei, în creștere cu 7%, și depozite de aproximativ 12 miliarde de lei, cu 15% mai mari decât în 2022. Majorările au fost determinate de creșteri înregistrate în toate segmentele de business - Corporate, Retail și IMM - ceea ce evidențiază încrederea clienților, atât persoane fizice, cât și juridice, în bancă.

Creditele acordate de Garanti BBVA clienților persoane fizice au crescut cu 19%, ajungând la peste patru miliarde de lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au majorat cu 10%, ajungând la 2,4 miliarde de lei. Similar, depozitele persoanelor fizice au înregistrat un avans de 21%, la 4,4 miliarde de lei, iar depozitele IMM-urilor au crescut cu 22%, la 3,7 miliarde de lei.

„În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanță strategică față de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilității în istoria sa în România. Pe scurt, anul trecut, ne-am susținut clienții cu un portofoliu de credite mărit și am înregistrat o creștere a depozitelor clienților pe toate segmentele: Corporate, Retail și IMM. Acest lucru indică o încredere sporită în serviciile noastre și subliniază rolul băncii în promovarea stabilității financiare și a prosperității. Vom continua să plasăm clientul în centrul acțiunilor noastre și ne propunem să realizăm o serie de investiții pentru a îmbunătăți interacțiunea acestora cu produsele și serviciile băncii", a spus Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

În 2023, activele totale ale băncii s-au situat la peste 15,2 miliarde lei.

În plus, Garanti BBVA și-a consolidat sfera de acoperire și accesibilitatea, înregistrând o creștere de 5% a numărului de clienți. Emiterea de carduri de debit și de credit a înregistrat, de asemenea, o creștere de 6% până la sfârșitul anului 2023.