Garanti BBVA, bancă parte a grupului Garanti BBVA România, a înregistrat în 2022 un profit net de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul precedent. Veniturile nete ale băncii au urcat la 550 milioane de lei în 2022, cu 20,1% mai mari față de 2021.

Banca a înregistrat în 2022 un volum total de credite de 9 miliarde de lei, în creștere cu 14,4%, și depozite de 10,2 miliarde de lei, în creștere cu 15,8%. Majorarea a fost susținută de creșterea tuturor segmentelor de business – Corporate, Retail și IMM – ceea ce demonstrează încrederea clienților, deopotrivă persoane fizice și juridice, în bancă.

Cu aceste rezultate, 2022 devine cel mai bun an al Garanti BBVA în România, performanță înregistrată în ciuda incertitudinilor economice.

La nivelul grupului Garanti BBVA România, ce reunește banca și cele două IFN-uri, Garanti BBVA Credite de Consum și Garanti BBVA Leasing, profitul net consolidat a crescut cu 16,5%, în timp ce veniturile nete consolidate au crescut cu 15,5%. 

Volumul total de active ale grupului a avansat cu 17% față de 2021, la 15,2 miliarde de lei. În plus, direcția strategică a Garanti BBVA, centrată pe clienți, a dus la creșterea numărului total de clienți ai băncii în 2022.

„2022 a fost cel mai bun an de până acum pentru Garanti BBVA, cu rezultate care ne-au depașit așteptările. Pentru aceasta le suntem recunoscători clienților, acționarilor, partenerilor și angajaţilor noștri. Ca întotdeauna, am rămas alături de clienții noștri și în 2022 și i-am ajutat ori de câte ori au avut nevoie. Progresul semnificativ pe care l-am înregistrat pe toate segmentele, fie că vorbim de depozite, credite sau portofoliu de clienți, reiterează poziția noastră solidă în piață. Cu un început de an foarte bun în 2023, ne menținem obiectivele pe termen lung de a ne consolida poziția, continuând să fim partenerul financiar de încredere al românilor”, a spus Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

Rezultatele în T1 2023

Garanti BBVA a avut, de asemenea, un început de an foarte bun de an, cu rezultate în primele trei luni care confirmă strategia sa de adaptare la realitatea economică actuală.

Prin urmare, banca a înregistrat o creștere a creditelor de 14,7% și, respectiv, o creștere a depozitelor de 15,1%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net a urcat la 72,2 milioane de lei, aproape dublu față de primul trimestru al anului trecut.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).