Dezvoltarea plăților digitale va accelera în următorii ani, iar Visa vrea să se adapteze trendului și să își concentreze expertiza în special zona simplificării plăților internaționale. Până în 2027, circa 75% din plățile internaționale ar trebui să se efectueze în mai puțin de o oră, iar jumătate din plățile digitale vor fi realizate cu ajutorul unui portofel digital, a declarat Claudia Cruceru, Head of Visa Direct CEE, în cadrul Future Banking Summit.
”Vrem să ieșim din zona în care facem plata cu cardul la POS, așa cum a fost Visa până acum cunoscută, și să ducem tot acest knowledge în zona de simplificare a tot ceea ce înseamnă plăți la nivel global. În ultimii 7-8 ani am investit în tehnologii de plată care depășesc zona de carduri, suntem conectați la aproape 3 miliarde de portofele digitale”, spune Claudia Cruceru.
Citește și:
Ea a făcut referire și la documentul adoptat de țările G20 privind îmbunătățirea plăților transfrontaliere, care urmărește reducerea costurilor, precum și creșterea vitezei accesului și a transparenței plăților internaționale - un domeniu esențial pentru creștere și a cărui valoare a tranzacțiilor se preconizează că va crește cu 100 trilioane de dolari în perioada 2020 – 2027.
Până în 2027, un total de 75% din plățile internaționale trebui să asigure disponibilitatea fondurilor pentru beneficiar în termen de o oră de la momentul inițierii plății. De asemenea, costul plăților retail va trebui să fie cuprins între 1% și cel mult 3% din valoarea plății.- Claudia Cruceru, Head of Visa Direct CEE
Reprezentanta Visa a subliniat și că deși digitalizarea plăților a evoluat semnificativ în ultimii ani, tranzacțiile B2B au rămas în urmă la acest capitol.
Citește și:
”Suntem obișnuiți ca totul să fie simplu: clientul retail nu stă să se preocupe de ceea ce se întâmple «în spate» când face o plată la un comerciant, totul este embeded la comerciant. Acest gen de experiență nu se regăsește însă în zona B2B, unde încă există un nivel mare de fricțiune. Digitalizare încă nu este însă complet acolo. 67% din companii spun că ar investi în optimizarea fluxului de plăți”, afirmă Claudia Cruceru.
Future Banking Summit este un eveniment susținut de UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, ING, Mastercard, Iron Mountain, Garanti BBVA, Visa, evrotrust, Banca Transilvania, Infocert - (Gold Partners), Fort, BCR, CEC Bank, Namirial, Inform (Austria Card), NETOPIA Payments, fme România, Alpha Bank, evrixa!, imobiliare.ro, imobiliare finance, Optimizor, Filip & Company, dendrio, BSMP, Advahoo, finshape, Salt Bank - (Silver Partners), cu suportul Exim Banca Românească, matricia, DAAC Digital, Lendox.