În urma finalizării procesului de pașaportare, Finqware, compania românească fintech, licențiată de Banca Națională a României pentru a presta servicii de open banking, primește undă verde de a opera în toate țările Spațiului Economic European (29 de țări și România).

Ca urmare a atingerii acestui statut, Finqware a început deja expansiunea internațională în Benelux, prin incubarea la The LHoFT – Luxembourg House of Financial Technology. Compania își propune să folosească ecosistemul luxemburghez, foarte înclinat să susțină inovația tehnologică pentru industria financiară, ca o poartă de intrare pe mai multe piețe din regiune (Belgia, Franța, Olanda, Germania).

Finqware a lansat de curând FinqTreasury, singura platformă de management al trezoreriei bazată pe open banking, ce ajută echipele din departamentul financiar al grupurilor de companii să gestioneze într-un singur loc fluxul de cash în timp real, multi-bancă, multi-companie, multi-țară. FinqTreasury acoperă o arie vastă de funcționalități bazate pe agregarea si procesarea datelor bancare de la gestionarea numerarului, reconcilieri, audit si raportare, plăți, colectare și, de asemenea, acceptarea plăților.

Finqware continuă să aibă recunoașteri internaționale importante. Recent a fost premiată în Viena între primele cinci companii de tehnologie care au fost alese în finala Wolves Summit 2022, un eveniment important de inovație tehnologică din Europa Centrală și de Est. În aceste zile, compania este selectată să fie prezentă cu un stand la Web Summit Lisabona, cel mai mare eveniment de start-uri din Europa.