Fintech-ul Degethal a încheiat un acord de finanțare graduală, de până la 50 milioane euro, în următorii doi ani, de la fondul de investiții austriac Valuex. Degethal este un startup de soluții financiare și investiții, fondat în anul 2021 de Alin George Luca, Cristian Mateescu și Peter Barta.

Scopul investiției atrase de la Valuex este dezvoltarea produsului astfel încât până la momentul lansării, pe platformă să fie înrolați deja 12.000 de utilizatori și creșterea echipei până la 30 de persoane. Degethal a intrat în perioada de pregătire (ianuarie – octombrie 2022) a lansării prevăzută pentru luna noiembrie 2022 a acestui an.

„Am creat Degethal pornind de la nevoi și probleme concrete, rezultate din interacțiunea cu băncile clasice, și construim soluția prin care oferim utilizatorilor confortul administrării finanțelor personale dintr-un singur loc, printr-o platformă care combină servicii de banking clasic cu cele digitale și de criptomonede. Agreementul cu Valuex este pentru susținerea planurilor de dezvoltare și demonstrează încrederea investitorilor austrieci și germani, de obicei foarte precauți în plasamente, că venim cu o soluție inovatoare pentru piața globală”, a precizat Alin George Luca, co-fondator Degethal.

Proiectele blockchain și criptomonede oferă potențialul de a perturba tradiția modele de afaceri. Aplicațiile variază de la servicii financiare descentralizate, jocuri și divertisment, la managementul identității și NFT, la managementul lanțului de aprovizionare și soluții de fabricație.

„Degethal vine cu o soluție unică pe piața serviciilor financiare actuale, și anume mix-ul dintre bankingul clasic, serviciile virtuale și criptomonede, aducând utilizatorilor nu doar confort în administrarea banilor personali, fie în valute clasice, fie în cripto, ci și consiliere financiară, pentru utilizarea unei soluții rapide și foarte intuitive”, explică și Peter Barta, co-fondator Degethal.

Scopul Valuex este de a realiza mai multe proiecte promițătoare pe an într-o perioadă scurtă de colaborare. În acest scop, extinde masiv ecosistemul Valuex cu diverși parteneri și capacități pentru a putea susține proiectele eficient și durabil, de la consultanță strategică până la implementare și finanțare.

Valuex analizează și evaluează proiecte cripto și blockchain din perspectivă antreprenorială, oferă servicii de consultanță bazate pe valoare pentru aceste proiecte, investește în proiectele pe care le consideră de valoare și oferă, de asemenea, membrilor săi o structură blockchain atractivă, în stadiul incipient de dezvoltare, acolo unde sunt identificate oportunități de investiții.