Digitail, platformă software de administrare a clinicilor veterinare, a atras finanțare de 11 milioane de euro printr-o rundă de finanțare de serie A, condusă de fondul de venture capital Atomico din Marea Britanie, la care se alătură investitorii anteriori: byFounders, Gradient și Partech. Andreas Helbig, directorul Atomico, se alătură consiliului de administrație al Digitail ca parte a investiției, potrivit unui comunicat de presă.

Digitail va folosi această finanțare pentru a-și extinde în continuare operațiunile în SUA și Canada și pentru a-și continua expansiunea globală. Finanțarea din seria A va permite, de asemenea, Digitail să își extindă profunzimea produselor și gama de caracteristici.

Accelerată de pandemie, deținerea de animale de companie în toată lume este în prezent în plină expansiune, piața de îngrijire a animalelor de companie fiind estimată la 200 de miliarde de dolari în prezent – și urmând să crească la peste 300 de miliarde de dolari până în 2030.

Împreună cu această creștere explozivă a proprietății de animale de companie vine și o creștere a vizitelor la veterinar, pentru orice, de la controale regulate și sfaturi până la proceduri de urgență. Dar medicii veterinari se luptă să facă față acestei cereri.

CITEȘTE ȘI: Aproximativ o treime dintre investitorii în tehnologie au în plan extinderea portofoliilor, în 2023

În prezent, aceștia tratează în medie peste 30 de animale de companie pe zi, ceea ce echivalează cu unul la fiecare 15 minute, ceea ce contribuie la constrângerile de capacitate și la rapoartele privind creșterea gradului de epuizare în rândul personalului.

Digitail colaborează cu peste 750 de clinici din întreaga lume care deservesc aproximativ 1,4 milioane de animale de companie. Platforma sa digitalizează sarcinile administrative ale spitalelor de animale, de la programarea și păstrarea înregistrărilor, la gestionarea inventarului, facturare și comunicarea cu clienții.

De asemenea, proprietarii de animale de companie pot primi rezumate medicale direct în aplicația Digitail și pot comunica direct cu medicul veterinar cu doar câteva clicuri, unde înregistrările și feedback-ul pot fi urmărite cu ușurință de ambele părți. Aceste schimbări permit Digitail să ofere o platformă cu adevărat colaborativă, în care toate părțile interesate lucrează pentru îmbunătățirea calității vieții animalelor de companie.

Datele sunt partajate prin intermediul platformei, astfel încât medicii veterinari pot colabora cu colegii lor în ceea ce privește înregistrările, pot personaliza modelele de evaluare și pot urmări toate informațiile importante despre pacienți într-un singur loc.

Acest lucru reduce sarcina administrativă cu 40-60%, echivalentul a aproximativ trei zile pe lună de administrare la o clinică veterinară tipică din SUA. Acest lucru le permite medicilor veterinari să elibereze timp pentru a se concentra pe furnizarea de îngrijiri de calitate pentru animalele de companie, văzând aproximativ dublul numărului de pacienți pe zi.

Foto: Ruxandra Pui și Sebastian Gabor, fondatori Digitail