Ca urmare a pandemiei, obiceiurile de plată și de cumpărare ale consumatorilor s-au schimbat semnificativ, iar plățile digitale sunt pe un trend ascendent.
Conform unei analize recente, realizată de Capgemini, 46% dintre consumatorii din întreaga lume cheltuiesc cea mai mare parte a bugetelor lunare online, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de vremurile pre-Covid, când doar 24% dintre clienți foloseau comerțul electronic ca metodă principală de cumpărături.
De asemenea, valoarea tranzacțiilor cu numerar a scăzut drastic în întreaga lume, și în special în Europa, unde cumpărătorii care plătesc cash sunt cu 35% mai puțini față de înainte de pandemie. Potrivit Deloitte, schimbarea comportamentului consumatorilor este strâns asociată cu faptul că aceștia devin mai conștienți de faptul că se îndatorează și, în același timp, mai dornici să plătească în rate.
Citește și:
Având în vedere acest lucru, cifrele privind creșterea pieței europene BNPL sunt optimiste și rapoartele prevăd că, până în 2025, aproximativ 11% dintre achizițiile realizate în comerțul electronic din regiune vor fi gestionate prin serviciile BNPL.
În ianuarie 2021, o căutare rapidă pe Google cu cuvintele cheie „buy now pay later” a avut peste trei miliarde de rezultate și peste 11.000 de căutări pe lună numai în SUA, conform statisticilor Google Trends. Deci, ce stă în spatele acestui impuls? Care sunt perspectivele de creștere ale acestui serviciu în Europa de Est și România? Și, mai întâi de orice, va înlocui BNPL cardurile de credit pentru sume relativ mici și medii?
Despre toate astea vor vorbi Laura Vizir, Chief Product Officer la TBI Bank, Alexandru Balaci, CEO al fintech-ului Mokka și Jean Michel Goncalves de la Oney Romania, în cadrul Future Banking Summit, care se întâmplă între 19 și 20 octombrie la Brașov. Participă și tu!
Citește și:
+
Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă înregistrați pe Future Banking Summit. Aveți mai multe variante de înregistrare, în funcție de modalitatea de participare, online sau live.
Există și pachete VIP pentru cei care doresc să profite de experiența completă a digital banking retreat-ului din acest an.
+
Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).
Foto: Dreamstime