Degeaba visezi la o vilă în Primăverii, dacă veniturile tale pot să îți aducă un apartament de 2 camere. Mulți dintre noi ne uităm să vedem întâi care-i casa și apoi vedem cum ne-o și permitem. În felul ăsta, ajungem ori să fim dezamăgiți, ori mai îndatorați decât trebuie. Dar dacă am proceda fix invers?

După cum poți vedea în materialul video de mai jos, sunt destui clienți care ar fi avut nevoie sau ar avea nevoie să știe precis ce sumă ar putea primi de la bancă, conform veniturilor pe care le au.

Scriam acum ceva vreme că ING Bank a lansat, în premieră pentru piața bancară din România, pre-aprobarea financiară.

Această pre-aprobare te ajută să afli direct din aplicația de internet și mobile banking ING Home’Bank câți bani ai putea primi de la bancă, dacă ai vrea să aplici pentru un credit ipotecar. Procesul este 100% online și nu implică nicio obligație din partea ta. Plus că afli pe loc pe ce bani te-ai putea baza, fără să te mai deplasezi într-un office.

Ce trebuie să știi?

Pre-aprobarea financiară este o etapă importantă în procesul achiziției unei locuințe și este menită să ofere predictibilitate. Cu toate acestea, nu trebuie confundată cu aprobarea finală a creditului ipotecar, care constă în răspunsul băncii și cu privire la acceptarea imobilul ales ca garanție pentru creditul ipotecar. 

Nu presupune alte obligații, nu afectează scorul de credit, nu ești raportat la Biroul de Credite. Poți solicita oricâte pre-aprobări financiare vrei, fără să îți afecteze cu nimic statusul. Evident, ideal este să soliciți aceste simulări doar dacă s-a schimbat ceva.

Cum funcționează pre-aprobarea financiară?

Practic, oricine are cont în Home’Bank și are veniturile declarate la ANAF poate să acceseze această funcționalitate, fără niciun drum la bancă.

Cele care nu sunt deja clienți ING își pot deschide un cont fie 100% online, fie în rețeaua ING Office alături de un consultant. Condițiile de eligibilitate pentru accesarea unui credit ipotecar sunt aceleași, indiferent dacă clientul accesează pre-aprobarea online sau în locațiile fizice.

  • Te conectezi în contul Home’Bank și mergi la meniul Produse/ Credite / ING Ipotecar.
  • Pre-aprobarea financiară este disponibilă atât pentru ING Ipotecar cu dobândă variabilă, cât și ING Ipotecar cu șapte ani de dobândă fixă (7FIX).
  • După ce selectezi una din cele două opțiuni, vei afla suma maximă pe care o poți împrumuta, rata lunară, DAE (și costurile incluse în aceasta), perioada creditului, prima de asigurare, suma totală de rambursat și graficul de rambursare.
  • După parcurgerea opțiunilor din meniu și încărcarea electronică a documentelor solicitate, vei obține o pre-aprobare financiară valabilă 60 de zile, transmisă apoi și prin e-mail.
  • Dacă vrei să continui procesul, un consultant te va contacta pentru următorii pași.

Procesul ăsta te ajută, în primul rând, să îți dați seama pe ce bani te poți baza dacă ai vrei să îți iei o casă. În felul acesta, eviți supra îndatorarea și există viață și după credit. Mai mult, ești scutit de niște drumuri ca să ai mai mult timp să-ți cauți locuința pe care ți-o permiți. Simplu, nu?

Așa că stai informat și alege inteligent!

Sursă foto: Photo 115306071 © Dechev | Dreamstime.com