Lansăm o nouă secțiune, „Get Digital”, a cărei misiune este una foarte clară, să prezinte beneficiile practice ale funcționalităților din mobile banking care ne simplifică viața. Poate nici nu știți despre unele dintre aceste funcționalități, iar aici intervenim noi.

Partenerul secțiunii este First Bank, una dintre primele instituții financiare din România care a introdus în ofertă cardurile 100% virtuale. Asta înseamnă că un client poate să deschidă în mod virtual relația cu banca, de oriunde, să își emită cardul virtual, să facă TopUp de bani instant și să folosească respectivul instrument de plată imediat.

În același timp, First Bank este singura bancă din România care ofera funcționalitatea de CVV dinamic. Acesta oferă posesorului o siguranță mult mai mare a cumpărăturilor făcute pe internet, având posibilitatea să genereze un CVV cu valabilitate temporară din aplicația de digital banking, unde, de asemenea, poate vedea toate detaliile cardului.

CITEȘTE ȘI: First Bank introduce cardul virtual cu CVV dinamic 

Prezent la Future Banking Summit 2022, Ionuț Encescu, Head of Products & Digital Innovation la First Bank, a spus că „atunci când îi întrebi care e banca lor, mulți oameni îți vor arăta telefonul. Dar, chiar dacă bankingul digital e în creștere, sucursalele încă sunt importante. La fel și interacțiunea de la distanță, prin video bank, cu un reprezentant al băncii. Serviciile noastre IT, pentru monitorizarea sistemului, sunt într-o continuă evoluție pentru a oferi clientilor rapiditate și siguranță.”

Plata taxelor și impozitelor locale din mobile banking

Nu am ales întâmplător acest subiect, ci pentru că este de actualitate în prezent. După cum știți, dacă plătiți taxele și impozitele datorate până la 31 martie 2023, beneficiați de o bonificație de 10%.

Și o să mă refer la soluția de mobile banking de la First Bank, pentru că a introdus o inovație în acest proces.

Banca a integrat în mod natural Ghișeul.ro în aplicația sa de mobile banking, astfel că orice utilizator, care are cont la First Bank știe exact ce taxe și impozite locale datorează și le poate plăti direct din aplicație. Spre deosebire de alte bănci, unde trebuie să știi care este suma și trebuie să plătești prin ordin de plată.

Mai mult, nu aveți de achitat nici un comision alegând această metodă de plată rapidă. Puteți vedea toate detaliile în materialul video de mai jos.


Ce plătiți din aplicația de mobile banking a First Bank?

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă plăti taxele și impozitele locale din aplicația băncii:

  • În aplicație mergeți la secțiunea „Plăți”;
  • Din meniul „Plăți”, alegeți „Taxe și Impozite”;
  • Este important apoi să vă exprimați acordurile necesare pentru accesarea platformei Ghișeul.ro;
  • Alegeți apoi taxele de achitat și contul din care vreți să faceți plata;
  • Verificați detaliile, confirmați plata și gata, ați achitat taxele și impozitele locale. Puteți descărca și chitanța în format PDF.

Aplicația de mobile banking a First Bank poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store. Puteți consulata și alte detalii pe site-ul First Bank aici.