Platforma de plăți integrate lider de piață Paysafe a extins parteneriatul cu Zen.com, provider de plăți. Soluția eCash a Paysafe, Paysafecash, va putea fi acum folosită de clienții individuali, precum și de clienții business din 25 de țări din Europa pentru a realiza depozite de cash rapide în portofelele virtuale Zen.

În portofel pot fi gestionate conturi în 30 de valute și poate fi folosit pentru a transfera bani, a schimba valută, precum și drept un card de plată. În plus, datorită IBAN-ului, portofelul se poate alătura contului bancar tradițional sau îl poate înlocui complet.

Cum funcționează? Primul pas este selectarea Paysafecash ca metodă pentru top up în aplicația de mobil a Zen, apoi clientul alege ce cantitate de cash va depune în cont, astfel generându-se un cod unic de bare pentru tranzacție. Codul de bare nu trebuie să fie folosit neapărat imediat, clientul având la dispoziție 72 de ore. În această perioadă de timp, consumatorul poate să meargă la cel mai apropiat loc de plată, care în cazul României poate fi găsit la dispozitivele de self-vending precum Zebrapay, Kiwi, PayPoint, scana codul de bare la terminal și face plata cash. Suma depusă va fi creditată de portofelul virtual Zen în doar câteva minute.

Integrarea Paysafecash în Zen aduce cu sine o mult dorită și căutată opțiune de încărcare de cash pentru consumatorii de banking digital din următoarele 25 de țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

Zen este un model de plată inovator lansat în noiembrie 2020, ca răspuns la provocările aduse de piața de e-commerce aflată în continuă creștere. Ca instituție financiară, Zen deține o licență e-money sub supervizarea Băncii Centrale din Lituania și Autoritatea Bancară Europeană a aprobat operațiunilor companiei pe teritoriul economic european (EEA). Drept rezultat, serviciile de fintech sunt acum disponibile în 31 de țări europene. Compania a fost fondată de Dawid Rożek, creator al G2A, site-ul de licitații pentru jucători cu 20 de milioane de consumatori.

„Industria de servicii financiare și nevoile consumatorului sunt într-o continuă schimbare. Totuși, tendințele generale ne oferă o indicație clară a faptului că consumatorii caută simplitate și securitate. Pentru a îndeplini aceste nevoi, inovația și colaborarea dintre jucătorii din industrie sunt esențiale. La Zen, ne propunem să oferim clienților soluții all-in-one, fie că sunt ei business sau nu. Colaborarea noastră cu Paysafe, partenerul nostru valoros de mulți ani de zile, este un atu de care beneficiază audiențe multiple, permițându-ne să oferim comercianților o varietate și mai mare de metode de plată și în același timp le permite consumatorilor să folosească metoda lor preferată de plată”, a spus Michał Bogusławski, Commercial Director la Zen.com.

Totodată, clienții business ai Zen au opțiunea de a accepta plăți prin intermediul soluției prepaid paysafecard a Paysafe și prin portofelul digital Skrill. În plus, paysafecard oferă posibilitatea de încărcare a portofelului, în acest moment neexistând planuri pentru o integrare suplimentară a soluțiilor de plăți Paysafe.

Udo Müller, CEO al diviziei de eCash al Paysafe’s, ce înglobează paysafecard și Paysafecash, a adăugat că rețeaua eCash își continuă extinderea, devenind o opțiune de încărcare de portofel convenabilă și accesibilă pentru clienții cash ai Zen.

Paysafecash, parte a platformei specializate de plăti Paysafe, reprezintă o metodă de plată eCash pentru consumatorii care vor să plătească online ușor și simplu, fără să folosească cash. Disponibil în aproximativ 30 de țări, Paysafecash face posibile tranzacțiile online pentru consumatori, care nu au un card de credit sau debit sau care nu vor să le folosească online. Plățile sunt realizate prin generarea unui cod de bare în timpul checkout-ului online, care apoi poate fi scanat și plătit la una dintre cele mai mult de 190.000 de locații de plată. Paysafecash a fost lansat în 2018 de aceeași echipă Paysafe care a creat soluția de prepaid cash paysafecard, în 2000.

Paysafe Limited este o platformă specializată de plăți, care permite businessurilor și consumatorilor să se conecteze și să tranzacționeze ușor, cu ajutorul unor capabilități de top în procesarea plăților, portofel digital și soluții de cash online. Cu mai bine de 20 de ani experiență în plățile online, un volum anual de tranzacții de 100 de milioane de dolari în 2020 și peste 3.400 de angajați în peste 12 locații în lume, Paysafe conectează afacerile și consumatorii în 70 de tipuri de plăți, în peste 40 de valute din întreaga lume.