CEC Bank a înlocuit aproximativ 1.100 de bancomate și aparate multifuncționale vechi cu aparatură de ultimă generație, continuând astfel programul multianual de modernizare a rețelei băncii.
Banca are a treia cea mai extinsă rețea de ATM-uri și MFM-uri din România. În prezent, peste 80% din această rețea este dotată cu tehnologii noi, apreciate de consumatori pentru că au ecrane touch de mari dimensiuni și tehnologie contactless.
„Mobilitatea și soluțiile digitale câștigă tot mai mult teren în rândul clienților. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, CEC Bank a implementat și va implementa în continuare funcționalități pe echipamentele băncii, care să faciliteze accesul clienților 24/7 la operațiunile bancare, fără a mai fi nevoie de prezența la ghișeu”, a spus Cristian Tudorancea, Director Carduri în cadrul CEC Bank.
Noile echipamentele au funcționalități pentru efectuarea operațiunilor contactless, tehnologie implementată deja anul trecut. Aceste echipamente permit retrageri de numerar de pe card și alte operațiuni de la bancomatele băncii, fără a mai fi necesară introducerea cardului în fantă dar permit și retrageri direct cu telefonul, ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless la bancomatele și multifuncționalele din rețeaua băncii. Toate echipamentele noi permit citirea codurilor de bare/QR.
Citește și:
Programul multianual de modernizare a rețelei de bancomate a CEC Bank continuă până la modernizarea întregii rețele de echipamente.
Tranzacții / Terminale
Activitatea de acceptare la plată prin card prin POS-uri fizice, virtuale și SNEP s-a dublat până la finalul anului 2022, comparativ cu finele anului 2020, la numărul de terminale fiind creșteri de peste 100% în doi ani.
Totodată, numărul de tranzacții a crescut cu 32% în 2022 comparativ cu 2021 și cu 75% în perioada 2020 – 2022 iar valorile de tranzacționare au crescut cu 25% față de 2021 și cu 54% în perioada 2020 – 2022.
+
CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârșitul lui 2022.